Gå til hoved indhold

Aktiviteter i og omkring Gentofte

I Gentofte er der mange muligheder for at være aktiv, få nye oplevelser og finde nye fællesskaber, også for dig der er over 65 år.

Aktiviteter - kalender

Der er mange aktiviteter i og omkring Gentofte.

Få et overblik i arrangementskalenderen

Boblberg – udvid dit netværk

På hjemmesiden Boblberg kan du møde mennesker, der deler dine interesser.

Du kan fx finde nogen at lave en madklub sammen med, gå ture med, komme med i en biograf gruppe, blive reservebedste og meget andet.

Gentofte Kommune betaler for, at borgere i Gentofte kan bruge Boblberg.

Der er mere end 300.000 brugere på landsplan og mere end 5.000 brugere alene i Gentofte Kommune.

Find fællesskaber og aktiviteter

Åbn video om Boblberg med synstolkning

Caféer i plejeboligerne

Nogle af kommunens plejeboliger har cafétilbud – og nogle af dem er også åbne for folk ude fra. Her serveres kaffe og/eller mad. Åbningstider varierer fra sted til sted, se mere under de enkelte steder.

Læs om Holmegårdsparkens cafétilbud

Læs om Lindelys cafétilbud

Læs om Salems cafétilbud

Foreninger og klubber

Blixen klubben

Blixen klubben er for kvinder over 60 år, som ønsker at finde fællesskaber, få inspiration og danne netværk. 

Læs om Blixen Klub

Charlotteklubben

Charlotteklubben skaber aktivitet, samvær og livsglæde for seniorer gennem aktiviteter i klubben og lokalområdet, ture og rejser. Klubben har bl.a. kunstværksted, gymnastik, tai chi, petanque, biografklub, meditation, foredrag, fælles frokoster, grillaftener og en- og flerdagesture rundt i landet.

Læs om Charlotteklubben

Hemingway Club

Hemingway Club bygger på visionen om ’Vejen til det gode liv – for voksne mænd’. Det vil sige socialt samvær, engagerende foredrag og samtaler, gensidig inspiration til et aktivt seniorliv og opbygning af nye netværk og venskaber med jævnaldrende mænd.

Læs om Hemingway Club

Ældre Sagen i Gentofte

Ældre Sagen i Gentofte har en lang række aktiviteter, hvor du både kan møde andre, dyrke dine interesser og blive klogere på verden omkring dig.

Læs om Ældre Sagen i Gentofte

Bliv frivillig

Har du lyst til at gøre noget for andre? Kommunen samarbejder med frivillige på mange områder, fx i botilbud for handicappede, i netcaféen på Hovedbiblioteket, på plejehjem, til forældrearbejdsdage i børneinstitutioner og på Lokalhistorisk Arkiv.

Læs om frivilligt arbejde i Gentofte Kommune

Du kan blive frivillig i en forening eller indgå som frivillig i et socialt projekt. Med udgangspunkt i dine interesser og baggrund, kan Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte hjælpe dig til at finde det rette tilbud. Der er også mulighed for at deltage i en selvhjælps– eller netværksgruppe. De er for alle med lyst til ny inspiration og udvikling.

Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte

Idræt og motion

Du kan deltage i forskellige tilbud, som fx er målrettede ældre. I Nærgymnastik har du mulighed for at dyrke gymnastik tæt på dit hjem, så transporten ikke er en udfordring.

Læs om:

Foreningsportalen 
Idrætsanlæg
Motionstilbud til seniorer

Har du brug for hjælp til at komme i gang, kan du få motionsvejledning. 

Læs om motionsvejledning

Hjemmesiden Gang i Gentofte giver inspiration og gode idéer til motorik, leg, idræt, fritid, træning og øvelser sammen med andre.

Læs om Gang i Gentofte

It-kurser

Gentofte Bibliotekerne tilbyder er bredt udvalg af forskellige kurser i brug af internet og pc:

Netcaféen - hjælp til IT

Ældre Sagen Gentofte har også it-hjælp og kurser:

It-hjælp og kurser hos Ældre Sagen

Kultur

Kulturen er mangfoldig i Gentofte Kommune lige fra foredrag, teater og film til kulturruterne, hestevæddeløb, museerne og kommunens egne 'Kultur & Festdage'. På bibliotekerne kan du få undervisning i it og deltage i læseklub eller forskellige kurser.

Læs om nogle af de mulighederne:

Kulturtilbud
Biblioteker
Festivaler og kulturbegivenheder
Gentofte Kino
Hestevæddeløb
Kulturklub Gentofte
Museer og kulturhuse

Lokalhistorie

Du kan få information, viden og fortællinger om lokalhistorien i Lokalhistorisk Arkiv, som du finder på 1. sal på Gentofte Hovedbibliotek.

Læs om lokalhistorie og kulturarv

Rådhusdage

Hvert år i uge 40 bliver alle borgere i kommunen over 67 år inviteret til Rådhusdage på Gentofte Rådhus. Dagene byder på spændende programmer med underholdning, oplæg, musik og foredrag. Der vil desuden være mulighed for at møde frivillige organisationer og høre mere om kommunens serviceydelser.

Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig. Invitationen bliver sendt til dig via Digital Post cirka tre uger før.

Sundhed for Seniorer

Sundhed for Seniorer giver mulighed for at dyrke fællesskab med andre seniorer.

Sundhed for Seniorer bygger på, at aktiviteterne skabes i tæt samspil mellem kommunen og de mange forskellige foreninger og andre frivillige resurser i Gentofte Kommune. 

Kulturklub 2024

Har du lyst til kulturelle oplevelser og socialt samvær, så meld dig ind i Kulturklub for seniorer. Aktiviteterne gælder udstillinger, byvandringer, museer og aktuelle begivenheder - og vi besøger også steder, man normalt ikke har adgang til.

  • Der arrangeres otte aktiviteter om året, og medlemskabet skal fornyes hvert år.
  • Deltagerbetalingen bruges til entreer, guider og lignende.
  • Transport og efterfølgende frokost er for egen regning.
  • Du kan få nærmere oplysninger hos Lise Stürup, tlf.  40403879
  • Der er introduktionsmøde tirsdag den 16. januar 2024 kl. 11-13.30 i Holmegårdsparken, Ordrupvej 30, 2920 Charlottenlund. Her er medlemmerne velkomne til at bidrage med ideer til årets program. Der vil der være et foredrag af tidligere rigsombudsmand på Grønland, Gunnar Martens, om "Grønland – hjemmestyre, selvstyre, uafhængighed?"
  • Prisen er 500 kr.
  • Max. antal deltagere er 30.

Tilmelding til Kulturklub 2024

Turist i egen kommune

Gentofte Kommune byder på mange grønne områder og har mange spændende steder, du kan besøge. Bliv inspireret til at gå på opdagelse i kommunen.

Få overblik over parker og grønne områder 

Få overblik over kirkegårde

Tilgængelighed for gangbesværede

Hvis du er gangbesværet, fx hvis du går med rollator eller sidder i kørestol, kan du kontakte foreningerne og tilbuddene direkte for information om tilgængeligheden.