Gå til hoved indhold

Dagcentre og daghjem

Er du ældre, og har du brug for støtte til at deltage i aktiviteter og socialt samvær, kan du søge om at blive godkendt til dagcenter eller daghjem.

Brug for støtte til aktiviteter og socialt samvær

Bor du eller din pårørende i egen bolig, det vil sige ikke i plejebolig, og har du brug for støtte til at deltage i aktiviteter og socialt samvær, kan dagcenter eller daghjem være en god mulighed.

Dagcenter

Formålet med at komme på et dagcenter er, at du har en aktiv dagligdag, hvor du har mulighed for at bruge bl.a. dine sociale ressourcer og dine færdigheder. På dagcentret kan du deltage i forskellige aktiviteter, fx:

  • sang
  • musik
  • gymnastik
  • højtlæsning af avis
  • kreative aktiviteter og
  • hyggeligt socialt samvær med andre.

Der er også ture ud af huset, fx udflugter til skov, museer og ferietur. Medarbejderne sikrer, at du får den hjælp, du har brug for, og arbejder ud fra principper om hjælp til selvhjælp. Som gæst kan du komme en eller flere gange ugentligt på faste dage. Du har medindflydelse på aktiviteterne, og du bliver inddraget i fx planlægning af udflugter og andre aktiviteter.

Gentofte Kommune har to dagcentre, Vennerslund og Tværbommen.

Der er mulighed for kørsel til og fra dagcenter, hvis du ikke selv kan stå for transporten. Der er egenbetaling for at benytte dagcenter og transport.

Priser for at benytte dagcenter

Hvordan kommer du i dagcenter?

Du er velkommen til at kontakte Pleje og Sundhed, hvis du vil vide mere eller søge om at komme på dagcenter.
Tlf.: 39 98 05 83.

Alle hverdage mellem kl. 8-11 kan du få kontakt med en medarbejder med specifik viden om støtte i hjemmet, fx dagcenter. Du er også velkommen til at ringe i den øvrige telefontid, hvor medarbejderne også er klar til at vejlede- og hjælpe dig bedst muligt. Du kan ringe til os:

mandag til torsdag kl.8-16 
fredag kl. 8-14

Der kan gå op til 10 arbejdsdage, fra du har søgt om dagcenter, til vi har behandlet din ansøgning.

Daghjem

Daghjemmet adskiller sig fra dagcentrene ved at være særligt velegnet, hvis du har brug for ekstra støtte i hverdagen.

På daghjem kan du møde andre mennesker, og der er forskellige former for aktiviteter, du kan være med i, og du kan få personlig og praktisk hjælp af personalet. Daghjemspladserne i Gentofte er i Rygårdscentret, Niels Andersens Vej 22, 2900 Hellerup.

Der er mulighed for kørsel til og fra daghjemmet. Der er en egenbetaling på ophold og kørsel. 

Priser for at benytte daghjem

Hvordan kommer du i daghjem?

Du er velkommen til at kontakte Pleje og Sundhed, hvis du vil vide mere eller søge om at komme i daghjem.
Tlf.: 39 98 05 83

Alle hverdage mellem kl. 8-11 kan du få kontakt med en medarbejder med specifik viden om støtte i hjemmet, fx daghjem Du er også velkommen til at ringe i den øvrige telefontid, hvor medarbejderne også er klar til at vejlede- og hjælpe dig bedst muligt. Du kan ringe til os:

mandag til torsdag kl.8-16 
fredag kl. 8-14

Du kan også tale med din hjemmehjælper eller hjemmesygeplejerske, hvis du tænker, at daghjem er noget for dig. Hvis du er pårørende, er du også meget velkommen til at kontakte os. Der kan gå op til 10 arbejdsdage, fra du har søgt om daghjem, til vi har behandlet din ansøgning.

Hvis det drejer sig om en person med demens, kan demensteamet hjælpe dig som pårørende med råd og vejledning. Du er velkommen til at ringe til demensteamet hverdage klokken 8.30-10.
Tlf.: 39 98 65 55