Her kan du læse om projektet og se de analyser, der ligger til grund for beslutningen om at placere en ny svømmehal ved Kildeskovshallen.
Du kan også læse mere om forløbet for projektet, der begyndte i 2017
Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde mandag den 24. juni 2024, at projektet om en ny svømmehal ved Kildeskovshallen skal stoppe, da projektet bliver væsentligt dyrere end forventet.
Her kan du læse om projektet og se de analyser, der ligger til grund for beslutningen om at placere en ny svømmehal ved Kildeskovshallen.
Du kan også læse mere om forløbet for projektet, der begyndte i 2017
Gentofte Kommune var i 2017 i dialog med brugerne af Kildeskovshallen, foreningslivet og oplysningsforbundene. Alle var enige om, at der var behov for mere vandkapacitet.
Det var et ønske om et 50 m. bassin med bredere svømmerbaner. Der var et stort ønske fra svømmeklubben, oplysningsforbundene og de selvorganiserede brugere om flere varmtvandsbassiner. Desuden var der fra en del børn et ønske om flere legeelementer, fx større rutsjebaner, klatrevæg og højere vipper
I september 2018 besluttede Slots- og Kulturstyrelsen at indlede en fredningssag vedr. området omkring Kildeskovshallen, hvilket bl.a. betyder, at det endelige forslag til bygningernes placering, højde og arkitektoniske udtryk skal godkendes af Slots- og Kulturstyrelsen.
Gentofte kommune var herefter i meget tæt dialog med styrelsen om, hvordan der kan bygges ved Kildeskovshallen, så områdets fantastiske særpræg bevaret. Kommunen var også i dialog med styrelsen om, hvordan et 50 meter bassin kunne bygges, så det kunne godkendes af styrelsen.
Styrelsen udpegede to muligheder for et 50 m. bassin, men Kommunalbestyrelsen vurderede, at begge muligheder ville fordyre byggeriet uacceptabelt meget, fordi det enten kræver at kommunen skal købe og nedrive ejendomme på to nabogrunde eller kræver en meget kostbar fuld nedgravning bassinet.
Derfor besluttede Kommunalbestyrelsen i juni 2020, at der skal opføres et 25 m bassin og et varmtvandsbassin. Samtidigt blev der nedsat et opgaveudvalg, som har udarbejdet anbefalinger til Kommunalbestyrelsen om, hvordan det samlede anlæg kan blive til størst mulig glæde for både nuværende og kommende brugere
Den 3. november 2021 præsenterede tegnestuen Entasis på et indledende borgerdialog møde deres forslag til et konkret byggeri. I den forbindelse stillede en række borgere spørgsmål til økonomien i at bygge en ny svømmehal ved Gentofte Sportspark som alternativ til en placering ved Kildeskovshallen.
Den 13. december 2021 vedtog Kommunalbestyrelsen enstemmigt at undersøge:
Undersøgelserne er foretaget med henblik på, at Kommunalbestyrelsen kan træffe beslutning, om der skal udarbejdes forslag til lokalplan for et nyt 25 meter bassin, undervisningsbassin mv. ved Kildeskovshallen.
Gentofte Kommune inviterer til et informationsmøde, hvor det er muligt at stille spørgsmål til de nye undersøgelser og kommentere på konklusionerne i dem.
Kommunalbestyrelsen vedtager, at en ny svømmehal med et 25 meter bassin og undervisningsbassin skal placeres ved Kildeskovshallen.
Den 15. august 2022 blev lokalplanforslaget for den nye svømmehal inkl. miljørapport præsenteret og drøftet på et Borgermøde. Forslaget er i offentlig høring fra den 23. juni til og med den 8. september.
Den 31. oktober vedtog kommunalbestyrelsen lokalplanen vedrørende ny svømmehal ved Kildeskovshallen.
Kommunalbestyrelsen besluttede samtidig at trække klagen over fredningen af Kildeskovshallens nærmeste omgivelser tilbage.
Kommunalbestyrelsen gav endvidere bevilling til:
bygherrerådgivning til gennemførelse af markedsdialog med ca. fem relevante entreprenører. Formålet med dialogen er at undersøge, hvordan projektet helt konkret kan udbydes, så der kan opnås en gunstig konkurrencesituation med flere bydende, sikring af byggeriets kvalitet, økonomi og fredningshensyn samtidig med, at de bydende får et udbudsgrundlag, det er interessant for dem. Derudover kan dialogen medvirke til at afklare, om der er særlige forhold på byggegrunden, som entreprenørerne kan give input til håndteringen af.
LCA screening af projektet (livscyklusanalyse), herunder f.eks. beregninger af byggematerialers CO2 emission. Screeningen udføres med henblik på at kortlægge hvilke krav, der skal indarbejdes i det kommende udbudsmateriale for at sikre, at projektet kan opfylde de dokumentationskrav, som bliver en del af bygningsreglementet i 2023 for projekter over 1000 m2. Arbejdet omfatter bl.a. udarbejdelse af en 3D model af bygningen, som kan indgå i det videre projekteringsarbejde.