Hvis du har svært ved at klare hverdagens opgaver, fx at købe ind, gå på trapper, komme i bad og lignende, kan du få hjælp af det Tværgående Træningsteam til at bedre at kunne klare dine hverdagsaktiviteter.
Hvad er træning i hverdagsaktiviteter?
Det kan fx være træning og teknikker til at klare dig, når du skal i bad på egen hånd og træning til fx at komme ud af hoveddør med rollator. Det kan også være hjælp til at bruge redskaber, fx til at tage strømper på, gå på indkøb med en rollator mv.
Hvad er formålet med træning i hverdagsaktiviteter?
Formået med forløbet er, at du genvinder alle eller nogle af dine tidligere færdigheder, så du kan være mest muligt selvhjulpen efter forløbet.
Hvordan bliver du henvist til træning i hverdagsaktiviteter?
Det er typisk hjemmeplejen, Myndighed (den afdeling, der også bevilger hjemmehjælp), hjemmesygeplejen eller Center for Rehabilitering og Forebyggelse (Tranehaven), som henviser dig til træning i hverdagsaktiviteter.
Vurdering af dit træningsbehov
Sammen aftaler vi, at en medarbejder fra Tværgående Træningsteam besøger dig i dit hjem for at vurdere dit behov for træning. Du er velkommen til at have en pårørende med til samtalen. Herefter aftaler vi mål og lægger en plan for forløbet.
Hvor og hvordan foregår træningen?
Træningen foregår i dit hjem eller på steder, hvor du normalt færdes i hverdagen. Den kan fx handle om at gå sikkert i bad, tilberede frokost, hente post mv.
Du træner sammen med en medarbejder fra Tværgående Træningsteam og sammen med den hjemmepleje, du eventuelt har, ud fra den plan I har aftalt.
Forløbet er gratis og tidsbegrænset.
Læs om lovgrundlaget i Serviceloven §86 stk. 2