Claus Andersen - matematiklærer og vejleder, Gentofte Skole

 

 

Hvilke arbejdsopgaver løser du normalt?

Jeg er matematiklærer i 7. klasserne. Og klasselærer i en af dem. Derudover går ca. halvdelen af min tid med pædagogisk vejledning f.eks. i forhold til AKT-arbejdet og SSP, og så er jeg en del af Synlig læring teamet. 

Hvordan har corona forandret din arbejdsdag, dine opgaver eller din måde at arbejde på?

Det er en ny prøvebane inden for alt – form og indhold i undervisningen, kommunikationen med elever, kollegaer og forældre osv. osv. Vi forsøger os frem, og meget går godt, men det er også udfordrende, da vi træder i ukendte vande.

Hvordan kommunikerer du med dine kollegaer?

Vi bruger hovedsagligt Aula, MinUddannelse og Zoom til videokonferencer. Både til kontakten med kollegaer og eleverne. I Zoom kan vi alle være på og se hinanden samtidig. Det giver nærvær, forståelse og fællesskab. Det fungerer godt.

Hvad har corona-krisen lært dig?

Jeg synes, det er meget udtalt, hvor vigtigt de daglige relationer og fællesskab er for os alle. Det kan man virkelig mærke nu, hvor det er sværere at opretholde den tætte kontakt. Og så kan jeg se, at det er rigtig vigtigt at give plads til de kreative og anderledes ideer i den måde, vi gør tingene på. Det kan give gode løsninger fremadrettet, og udvikle os.

Hvad ville dit bedste råd evt. være til en arbejdsdag under coronakrisen?

I mit og andres arbejde, hvor der er børn og unge involveret, må det være at holde et ekstra øje med de sårbare familier. De har det ekstra svært i de her uger. 

Ansvarlig for siden: