Gå til hoved indhold

Vaccination mod corona

Find ud af, hvordan du bestiller tid til vaccination mod coronavirus.

Vaccination

Det er Sundhedsstyrelsen, der beslutter rækkefølgen for, hvornår der bliver tilbudt vaccination mod COVID-19. Når det er din tur til at få tilbudt vaccinen, vil du modtage en invitation i din digitale post, hvor der står, hvordan du kan bestille tid til vaccinationen. Hvis du er fritaget for digital post, får du et fysisk brev.

Sådan bestiller du tid til vaccination

I uge 6 begyndte vaccinationen af borgere på 85 år og derover. Vaccinationen tilbydes efter alder. Det vil sige, at de ældste borgere bliver inviteret først og så nedefter i alder i takt med, at vaccinerne ankommer til landet.

Når du modtager et brev med tilbud om vaccination, kan du bestille tid på www.vacciner.dk, og du skal bruge dit NemID. På siden kan du også se, hvordan du bestiller tid til vaccination, hvis du ikke har et NemID. Du skal vaccineres to gange med 3-6 ugers mellemrum, og du skal bestille tid til begge vaccinationer samtidig.

Bestil tid til corona-vaccination

Se Region Hovedstadens film om, hvordan du bestiller tid til vaccination

Kørsel til vaccinationscentret

Vi anbefaler, at du selv sørger for kørsel til vaccinationscentret, fx ved at få en pårørende til at hjælpe dig. Det giver dig mulighed for:

  • selv at bestille en tid til vaccination, som passer dig
  • undgå at køre sammen med andre
  • undgå ventetid

Hvis du er godkendt til Flextrafik af Gentofte Kommune, kan du også benytte ordningen til kørsel til vaccinationscentret. Du bestiller din tur på www.movia.flextrafik.dk/ eller ved at ringe til Movia på telefon 70 26 27 27, tast 2.

Læs mere om Flextrafik (Handicapkørsel) og hvordan du kan blive godkendt på Gentofte Kommunes hjemmeside.

Hjælp til kørsel

Hvis du ikke har mulighed for selv at køre til vaccinationscentret eller få hjælp fra en pårørende, kan kommunen hjælp dig med transporten. Du skal ringe på telefon 51 70 59 70 alle hverdage kl. 9-11.

Hvis Gentofte Kommune hjælper dig med transporten til vaccinationscenteret, må du ikke selv booke tid til vaccination. Hvis du får hjælp til transport, vil vi kontakte dig, når det er din tur til at blive vaccineret. Når du får kørsel til vaccination af kommunen, kan du ikke ønske en specifik dag eller tidspunkt. Vi oplyser dato og tidspunkt for din vaccination og et tidsrum, som du kan forvente at blive hentet.

Få en ledsager med til vaccination

Røde Kors tilbyder at følge med dig til vaccination. Røde Kors-ledsageren kan møde dig på egen bopæl, følge med i transporten til vaccinationscenteret, vente sammen med dig i observationsområdet og sikre, at du kommer trygt hjem igen.

De frivillige i Røde Kors følger myndighedernes generelle retningslinjer, bærer mundbind og holder 2 meters afstand, så vidt muligt. Røde Kors’ landskontor koordinerer indsatsen, du kan ringe på telefon 35 29 96 60 og høre nærmere om mulighederne for at få hjælp.

Du kan læse mere om vaccinationen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Regler og vejledning for brug af coronapas

Der nu kommet et site på coronasmitte.dk om coronapasset.

Læs om coronapasset og hvordan du bruger det på myndighedernes hjemmeside coronasmitte.dk

For borgere, som ikke kan anvende det digitale coronapas, gælder følgende:

Færdigvaccinerede borgere kan ringe ind til Sundhed.dk og bestille et printet vaccinationspas, hvis de har behov for det. Konkret skal borgere ringe til supporten på telefon 44 22 77 74 og oplyse deres CPR-nummer. Herefter vil supportmedarbejderen udføre bestillingen, og borgeren vil modtage vaccinationspasset med posten inden for et par dage.

Telefonservicen skal ses som supplement til løsningen, hvor vaccinationspasset sendes automatisk til færdigvaccinerende borgere, der er fritaget fra digital post. Fx giver telefonservicen mulighed for, at disse borgere kan bestille et nyt vaccinationspas, hvis det første mistes. Den nye telefonbestillingsløsning er ikke forbeholdt ikke-digitale borgere, men giver mulighed for, at alle færdigvaccinerede kan få tilsendt et fysisk vaccinationspas, hvis de ønsker det. Myndighederne opfordrer dog fortsat til, at så mange som muligt bruger de digitale løsninger eller printer selv via sundhed.dk