Gå til hoved indhold

Velkommen til Gentofte Kommune

Er du ny borger i Gentofte? Vi har gode og varierede servicetilbud og muligheder for en aktiv hverdag, både for børn, unge og voksne. Få en introduktion til, hvad der kendetegner kommunen.

Gentofte - et godt sted at bo, leve og arbejde

Vi skaber sammen

I Gentofte skaber vi fremtidens ambitiøse løsninger sammen. Vi tager fælles ansvar for vores kommune og for i fællesskab at skabe den bedste kvalitet i velfærd.

Vi er nyskabende, effektive – og har lavest mulig skat

Vi arbejder helhedsorienteret og nytænkende med afsæt i en effektiv, veldrevet kommune, der har lavest mulig beskatning og en sund og robust økonomi.

Vi giver hverdagen de bedste rammer

I Gentofte har både børn, unge, voksne og ældre de bedste rammer for en tryg og aktiv hverdag, hvor et højt fagligt niveau er omdrejningspunktet for kommunens service og opgaveløsning – og med plads til udfoldelse og udvikling. Vores erhvervsliv og forenings- og kulturliv er aktivt og mangfoldigt. Vi har rummelige fællesskaber og respekt for den enkelte og skaber et trygt og inspirerende fundament for livskvalitet, initiativ, kreativitet og virkelyst.

Vi tager ansvar for en grøn og bæredygtig udvikling

Gentofte er en smuk og grøn kommune med mangfoldige muligheder for et aktivt udeliv – og vi har en værdifuld kulturarv, som vi værner om. Vi arbejder for grøn og bæredygtig udvikling, lokalt og konkret og går sammen om at forbruge ansvarligt, så vi minimerer vores forbrug af naturressourcer.  

Grøn og centralt placeret

Gentofte er en grøn kommune. Vores parker, grønne områder og strande langs kystlinjen ud mod Øresund giver masser af plads til udeliv og oplevelser i naturen.

Kommunen ligger centralt med kun 20 minutter til Københavns centrum. Derfor er hovedstadens tilbud og byens puls altid lige inden for rækkevidde.

Læs om kommunens natur, parker og strande

Gentofte i tal

Her bor ca. 75.000 borgere i Gentofte Kommune, og kommunen dækker et areal på 25 km2.

Kommunen rummer de 7 bydele:

  • Gentofte
  • Vangede
  • Klampenborg-Skovshoved
  • Ordrup-Charlottenlund
  • Jægersborg
  • Hellerup
  • Dyssegård.

Kultur året rundt

Vi har et rigt kulturliv med seks biblioteker, kunstmuseerne Øregaard Museum og Ordrupgaard, Bellevue Teatret, to biografer og en masse aktive foreninger. Der er noget for alle, uanset om du er til kunst, foredrag, børneteater eller fest i gaden.

Året rundt samarbejder kommunen med borgere, foreninger, institutioner, kirker og museer om fælles kulturevents og festivaler som Kultur & Festdage, Golden Days Festival og GentofteNatten.

Læs mere: 

Biblioteker i kommunen 

Museer og kulturhuse 

Festivaller og kulturbegivenheder

Idræt for alle - både ude og inde

Vi har gode og fleksible idrætsfaciliteter, og der er optimale muligheder for at dyrke idræt og have et aktivt fritidsliv – både inde og ude.

De største anlæg er Kildeskovshallen, Gentofte Sportspark samt
klub- og søsportsfaciliteter på de to havne i hhv. Skovshoved og Hellerup. Her finder du mange fritidsaktiviteter og foreninger.

Læs mere: 

Liste over steder at træne i det fri 

Liste over idrætsanlæg

Et godt sted for børn og unge

Gentofte er også børnenes og de unges kommune. Vores tilbud til de yngste borgere understøtter et børneliv med tryghed, leg og læring, og kommunens folkeskoler tilbyder et aktivt og udfordrende skole- og fritidsliv. Samtidig har vi alt fra legepladser og sport til kulturtilbud, så børn og unge kan få gode og sjove oplevelser i deres fritid.

Læs mere: 

Dagtilbud, skole og tilbud til børn og unge 

Aktiv ferie for børn 

Liste over legepladser

Kultur til børn og unge

Internationalt miljø

Her bor mere end 9.000 internationale borgere med forskellige baggrunde. Vi tror på, at danske og internationale borgere kan lære af hinanden og sammen skabe et endnu bedre Gentofte. Derfor arbejder vi på at skabe de bedste rammer for et internationalt miljø i Gentofte.

Se videotestimonials fra tre internationale borgere

Et værdigt ældreliv

Alle ældre skal kunne leve et værdigt ældreliv i Gentofte Kommune.

Vi har blandt andet moderne ældreboliger og god ældrepleje. Tilbuddet ”Sundhed for seniorer” arrangerer hvert år aktiviteter som dans, gymnastik, fitness, kurophold, madlavning og kulturklub, for alle borgere over 60 år.

Læs om Gentofte Kommunes tilbud til ældre 

Hjælp og vejledning i Borgerservice

Flytter du til Gentofte fra udlandet? Så kan der være mange detaljer at holde styr på. Du kan altid få hjælp i kommunens Borgerservice, hvor dygtige medarbejdere er klar til at guide dig igennem alt fra indrejse og registrering af bopæl, til cpr-nummer og MitID.

Læs om Gentofte Borgerservice

Årligt velkomstmøde for nye borgere

Hvert år i oktober holder vi et velkomstmøde for nye borgere. Vi kalder arrangementet Åbent Hus. Åbent Hus er som en messe, og her er boder fra forskellige fagområder i kommunen. I boderne kan du høre om, hvad der sker i Gentofte Kommune og stille spørgsmål om kommunens services.

Du kan også komme på rundvisning på rådhuset, hvor du kan høre husets historie og se lokaler, som borgere normalt ikke har adgang til.

Nye borgere i Gentofte får en invitation med posten, men alle er velkomne.

Hvis du vil deltage, skal du tilmelde dig – enten pr. telefon eller gennem vores bookingsystem. Du kan om, hvordan du tilmelder dig i invitationen eller på hjemmesiden.

Download vores velkomstfolder (PDF)