Gå til hoved indhold

Museer og kulturhuse

Teater, film, kunst og leg med både historie og videnskaberne. I Gentofte har du og din familie de bedste muligheder for kulturoplevelser i topklasse.

Bellevue Teatret

Arne Jacobsens smukke og ikoniske teater er egnsteater for hele Gentofte. Bellevue Teatret spiller teater for alle, arrangerer koncerter, saloner og meget mere.

Bellevue Teatrets hjemmeside 

Byens Hus

Byens Hus er Gentoftes nye samlingssted. Det er et borgerhus, et foreningshus, et aktivitetshus – Byens hus er et sted, vi skaber sammen.

Byens Hus' hjemmeside

Experimentarium

Experimentarium er hele Danmarks science center tæt på dig. Her er fokus på sjov og nyskabende formidling af naturvidenskaber.

Experimentariums hjemmeside

Garderhøjfortet

Garderhøjfortet er et levende formidlingscenter for alle sanser. Oplev historie om krig, soldaterliv og forsvar fra tiden omkring Første Verdenskrig.

Garderhøjfortets hjemmeside

Gentofte Brandmuseum

Gentofte Brandmuseum rummer en fin samling af gamle, originale brandbiler. Museet ligger i Gentoftes gamle brandstation, som var i drift fra 1909 til 1939.

Gentofte Brandmuseums hjemmeside

Gentofte Kino

Gentoftes ældste biograf midt på en hyggelig handelsgade. Biografen åbnede i 1938 og har funklende funkisinteriør.

Gentofte Kinos hjemmeside

Moviehouse Hellerup

Gentoftes nyeste biograf fra 2018 på toppen af Experimentarium. Flere sale og forrygende udsigt over Øresund.

Moviehouse Hellerups hjemmeside

Ordrupgaard

Kunstmuseet Ordrupgaard rummer en anerkendt samling af fransk kunst fra det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede. Du kan opleve særudstillinger og ny kunst i museets kunstpark. Det er også her, du kan besøge arkitekt Finn Juhls villa.

Ordrupgaards hjemmeside

Tranen

Tranen er Gentoftes udstillingssted for samtidskunst og har til huse på Gentofte Hovedbibliotek. Her kan du opleve samtidskunstens mange udtryk og tendenser i skiftende udstillinger med yngre danske og internationale kunstnere.

Tranens hjemmeside

Øregaard Museum

Øregaard Museum viser både skiftende særudstillinger og værker fra samlingen. Huset er et smukt renoveret landsted midt i Øregaardsparken, hvor pavillonen Spejlscenen inviterer på alt fra jazz, fællessang og børneteater.

Øregaard Museums hjemmeside