Beskyttelsesrummene i Gentofte omfatter betondækningsgrave og sikringsrum. Vi har 48 betondækningsgrave med i alt 4850 pladser og 313 sikringsrum med i alt 39813 pladser.
Udover pladserne i betondækningsgrave og sikringsrum har vi i Gentofte 1370 pladser i to beskyttelsesrum ved motorvejen, henholdsvis ved Vintappervej og Lyngbyvej/Bernstorffsvej.
Gentofte Kommune har ikke en offentligt tilgængelig oversigt over beskyttelsesrum i kommunen. De beskyttelsesrum, der findes i Gentofte Kommune, er pt. ikke klargjort til anvendelse.
Du kan finde information om drift og eventuel klargøring af beskyttelsesrum og sikringsrum på Beredskabsstyrelsens hjemmeside
Beskyttelsesrum i Gentofte
Om beskyttelsesrum i Gentofte
Hvad er betondækningsgrave?
De såkaldte betondækningsgrave er det, vi kender som bunkere.
Formålet med dem er oprindeligt, at folk, der er undervejs i det offentlige rum, kan søge tilflugt her, hvis der fx kommer et luftangreb.
Hvad er et sikringsrum?
Sikringsrum er rum, som i fredstid kan bruges til andre formål, men som på forsvarsministerens foranledning på kort tid kan klargøres til beskyttelsesrum.
Det er bygningsejerne, der skal stå for at klargøre sikringsrummene, hvis der bliver brug for dem.
Boligblokke, der er bygget mellem 1950 og 1994, er indrettet med sikringsrum i kælder. Det er typisk cykelkælderen, pulterrum og eller vaskekælderen.
Virksomheder opført i samme periode og som har mere end 10 ansatte har også skullet indrette sikringsrum til deres medarbejdere. Her bliver rummene typisk brugt som pulterrum eller lager.
For at et rum kan klassificeres som sikringsrum, skal det kunne bære, at bygningen over kælderen styrter sammen, altså kunne klare nedstyrtningslasten.