Gå til hoved indhold

Parkeringslicens

Du kan søge en parkeringslicens, hvis du bor, arbejder eller har en virksomhed inden for en parkeringszone i Gentofte Kommune. Få overblik over reglerne og læs om de forskellige typer af licenser.

Søg parkeringslicens

Hvis du bor, arbejder eller driver erhverv i en parkeringszone i Gentofte Kommune, kan du søge parkeringslicens. Se nedenfor hvad du skal have klar, før du søger.

Søg parkeringslicens hos EasyPark  

Parkeringslicens i Gentofte Kommune

Den 1. marts 2024 trådte nye regler for parkeringslicenser i kraft og samtidig indførte Gentofte Kommune en ny ansøgningsprocedure. Har du en parkeringslicens, som er godkendt før den 1. marts 2024, kan den bruges indtil den udløber.

Med en parkeringslicens kan du parkere uden tidsbegrænsning på tidsbegrænsede parkeringspladser inden for en bestemt parkeringszone. Licensindehavere skal fortsat overholde alle andre parkeringsrestriktioner - også tidsrestriktioner, der er fremgår af skiltningen de enkelte steder.

Du kan bestille beboer-, medarbejder- eller erhvervslicens, hvis du bor, arbejder eller har en virksomhed inden for en parkeringszone i Gentofte Kommune.

Når du bestiller en parkeringslicens, skal du skal have følgende klar:

 • MitId.
 • Registreringsnummer på din bil.
 • CPR- eller CVR-nummer, hvis du bor, arbejder eller har virksomhed i parkeringszonen.
 • Adresse, samt leje eller ejerkontrakt på erhvervslokaler inden for zonen, hvis din virksomhed har CVR-adresse eller p-nummer med adresse et andet sted.
 • Navn, adresse og CVR-nummer på arbejdsgiver som dokumentation for, at din arbejdsplads ligger i parkeringszonen. Dokumentationen kan for eksempel være uddrag af lønseddel, der vedhæftes ansøgningen som pdf-fil.
 • Leasing- eller lejekontrakt.
 • Dokumentation for privatbrug af firmabil, fx en mail fra din arbejdsgiver.

Når du modtager en kvittering, er parkeringslicensen gyldig fra bestillingstidspunktet i den anførte licensperiode. Din parkeringslicens gælder kun til det køretøj og det registreringsnummer, som licensen er udstedt til. Alle nye parkeringslicenser er digitale og Gentofte Kommunes parkeringskontrol foretages ved at scanne nummerpladen.

Har du ikke MitId, kan vi hjælpe med at oprette din parkeringslicens.

Kontakt os på parkering@gentofte.dk 

Du kan også ringe til Gentofte Kommune på 39980000 inden for normal åbningstid.

Hvem kan søge parkeringslicens

Du kan søge en parkeringslicens hvis du bor, arbejder eller har en virksomhed med adresse eller erhvervslokaler inden for en parkeringszone i Gentofte Kommune.

Du kan søge:

 • Beboerlicens – hvis du bor inden for parkeringszonen.
 • Erhvervslicens – hvis du har virksomhed inden for parkeringszonen.
 • Medarbejderlicens – hvis du arbejder inden for parkeringszonen, eller hvis du som virksomhedsejer vil søge parkeringslicens til din egen bil.
 • Lejlighedslicens – hvis du bor inden for zonen ved Bakken.

Du kan ikke søge parkeringslicenser til:

 • Biler over 3.500 kg.
 • Campingvogne og anhængere.
 • Privatbiler tilhørende kunder, samarbejdspartnere og gæster (undtaget gæster til parkeringszonen ved Bakken).

Beboerlicens

For at få en beboerlicens skal du have folkeregisteradresse inden for den parkeringszone, du søger licens til. Du kan få licenser til alle dine biler og skal opfylde ét af følgende kriterier:

 • Du skal være registreret som ejer og/eller primær bruger af bilen på bilens registreringsattest.
 • Du har en leaset eller lejet bil, der også bruges til privat kørsel.
 • Du skal bruge din firmabil til privatkørsel.
 • Du har en lånebil, som du bruger, mens din bil er på værksted.

En beboerlicens er gratis og gælder i 1 år ad gangen. Du er selv ansvarlig for at forny din licens. Vi sender dig en påmindelse, når din licens er ved at udløbe.

Licensen er digital og gælder kun til den bil og det registreringsnummer, den er udstedt til.

Erhvervslicens

For at få en erhvervslicens, skal din virksomhed have firma adresse, filial eller lokaler inden for den zone, du søger licens til. Har din virksomhed CVR-adresse et andet sted, skal du kunne dokumentere, at virksomheden har lokaler eller filial inden for zonen.

 • Du kan få licens til alle biler, der er registret i et firma, som har adresse inden for zonen.
 • Du kan få licens til leasede, lejede eller lånte biler, når det fremgår af kontrakten, at det er en virksomhed med adresse i parkeringszonen, som leaser eller lejer bilen.

En erhvervslicens er gratis og gælder i 1 år ad gangen. Du er selv ansvarlig for at forny din licens. Vi sender dig en påmindelse, når din licens er ved at udløbe.

Licensen er digital og gælder kun til den bil og det registreringsnummer, den er udstedt til.

Medarbejderlicens

For at få en medarbejderlicens, skal du arbejde i en virksomhed, der har firma adresse, filial eller lokaler inden for den zone du søger licens til. Du skal kunne dokumentere, at din arbejdsplads ligger i parkeringszonen.

Du kan få licens til én bil og skal opfylde ét af følgende kriterier:

 • Du skal være registreret som ejer og/eller primær bruger af bilen på bilens registreringsattest.
 • Du skal bruge din firmabil til privatkørsel.
 • Du har en leaset eller lejet bil, der også bruges til privat kørsel.
 • Du har en lånebil, som du bruger, mens din bil er på værksted.

En medarbejderlicens er gratis og gælder i 1 år ad gangen. Du er selv ansvarlig for at forny din licens. Vi sender dig en påmindelse, når din licens er ved at udløbe.

Licensen er digital og gælder kun til den bil og det registreringsnummer, den er udstedt til.

Parkering for gæster

Hvis du bor eller har virksomhed i parkeringszonerne ved Hellerup station eller i Ordrup er det ikke muligt at søge parkeringslicens, der fritager dine gæster fra de lokale tidsrestriktioner.

Den nye parkeringsorden skal sikre en balance mellem beboernes daglige parkeringsbehov og besøgendes lejlighedsvise ærinder, så alle kan finde en plads. For mange gæstelicenser presser parkeringskapaciteten og tidsrestriktionerne i områderne. Færre gæstelicenser kan modsat være med til at frigive parkeringspladser, og gøre det lettere for beboere og erhvervsdrivende at finde en parkeringsplads.

Gæster vil fortsat kunne parkere i områderne, men skal huske at sætte p-skiven, hvis de parkerer inden for parkeringszonerne. De lokale tidsrestriktioner giver fleksibel parkering i nærheden af handels- og servicelivet, mens fri parkering fra eftermiddag til næste dags morgen sikrer, at gæster til området, selv uden parkeringslicens, kan parkere over natten og i weekenden.

Lejlighedslicens til parkeringszonen ved Bakken

I parkeringszonen ved Bakken gælder de lokale tidsrestriktioner alle dage fra kl. 12 helt frem til kl. 24 i Bakkens åbningstid. Dette kan give udfordringer for gæster til private, som ikke har mulighed for fri parkering om aftenen og i weekenden.

Som beboer i parkeringszonen ved Bakken, kan du derfor bestille en lejlighedslicens, så du fritager dine gæster fra tidsrestriktionerne. For at kunne søge en lejlighedslicens skal du have folkeregisteradresse inden for parkeringszonen ved Bakken.

Du kan søge lejlighedslicens så ofte og til så mange gæster, som du har behov for. Du kan søge én lejlighedslicens ad gangen.

 • Du skal oplyse navnet på din gæst og registreringsnummer på vedkommendes bil.

En lejlighedslicens til parkeringszonen ved Bakken er gratis og gælder for en periode på 7 dage. Licensen er digital og gælder kun til den bil og det registreringsnummer, den er udstedt til.

Har du en licens, som er godkendt før den 1. marts 2024, kan den bruges indtil den udløber.

Frem til 1. marts 2024 skal du søge gæstelicens som du plejer.

Søg gæstelicens

Spørgsmål og svar om licensordningen