Gå til hoved indhold

Unges trivsel:
Viden og værktøjer til
forældre

Få overblik over forældrearrangementer og find nyhedsbreve til forældre med viden og værktøjer til, hvordan du hjælper dit barn til at få et godt ungeliv.

Kommende forældrearrangementer

1. marts 2024 - Teaterforestilling på Bellevue: Til Ungdommen – Fra Ungdommen i Gentofte. Læs om forestillingen her og få fribilletter her

13. marts - DrugRebels forældreshow om unge og rusmidler med Julius Mygind. Kl. 19-21 på Gentofte Rådhus. Tilmeld dig via SMS 1245 med teksten: DRUGREBELS GENTOFTE

3. april 2024 - Chris MacDonald - Forældreaften om unges søvnvanerTilmeld dig unge & søvn her

8. maj 2024 - Unges digitale liv, algoritmer og fællesskaber – Den digitale førstehjælp til forældre med Børns Vilkår. Tilmeld dig unges digitale liv her

 

Nyhedsbreve om fællesskaber

 • Unge og ensomhed

  Ensomhed er noget, de fleste mennesker kender til. Børn og unge vil på et tidspunkt i livet opleve at føle sig ensomme i forbindelse med skoleskift, skilsmisse eller i perioder, hvor de føler sig uden for fællesskabet. 

  Læs nyhedsbrevet: Unge & ensomhed
 • Unges digitale fællesskaber på godt og ondt

  Positive fællesskaber kobles i stigende grad til unges trivsel. Vi kender til vigtigheden af, at unge føler sig som en del af et fællesskab for ikke at føle sig alene. 

  Læs nyhedsbrevet: Unges digitale fællesskaber - på godt og ondt
 • Unges fællesskaber

  Fællesskaber med andre unge er afgørende for gode unge liv, særligt når vi snakker om unges trivsel, tryghed og selvforståelse. Dog kan det være en udfordrende opgave for nogle unge at finde deres plads i både eksisterende og nye fællesskaber.

  Læs nyhedsbrevet: Unges fællesskaber

Nyhedsbreve om mental og fysisk trivsel

 • Unge - Seksuel sundhed, krop og køn

  Seksualitet, krop og køn begynder at spille en central rolle i teenageårene, og som forældre an disse emner være intime og personlige at tale om.

  Læs nyhedsbrevet: Unge - Seksuel sundhed, krop og køn
 • Unge - Nikotin, alkohol og andre rusmidler

  Rusmidler såsom alkohol og nikotinprodukter, inkl. vapes, nikotinposer og e-cigaretter, fylder meget i ungdomslivet hos de fleste unge. Forældre har stor betydning, men for mange kan det være svært at tage snakken om alkohol og andre usunde vaner, når teenageren bliver ældre. 

  Læs nyhedsbrevet: Unge - Nikotin, alkohol og andre rusmidler
 • Unge og mental trivsel

  Unges trivsel er under pres, og forventningspresset kan føles umådeligt stort for mange unge. De kan have en frygt for at fejle og for ikke at leve op til egne og andres forventninger.

  Læs nyhedsbrevet: Unge & mental trivsel

Nyhedsbreve om søvn og uddannelsesvalg

 • Unge og søvn

  Søvn har stor betydning for børn og unges udvikling og trivsel både i barndommen og ungdomsårene. Som forældre kan det være vanskeligt at navigere i de mange søvnanbefalinger og endnu mere vanskeligt at omsætte disse til sin teenager. 

  Læs nyhedsbrevet: Unge & søvn
 • Unge og uddannelsesvalg

  Der er meget at forholde sig til efter grundskolen, og undersøgelser viser, at mange unge føler et stort pres, når de skal vælge uddannelsesretning. 

  Læs nyhedsbrevet: Unge & uddannelsesvalg

Kom med i nyt forældrenetværk

Forældre er de vigtigste rollemodeller for unge, og det er jer, der hjælper de unge med at navigere i en verden fyldt med muligheder og forventninger. Derfor ønsker Gentofte Kommune at samarbejde med jer forældre for at fremme unges trivsel via et nyt forældrenetværk.

I forældrenetværket er mulighederne mange og åbne, og I er med til at skabe det netværk, I ønsker i samarbejde med os.

Kontakt os, hvis du ønsker at deltage eller høre mere om forældrenetværket.

Læs også