Gå til hoved indhold

Tryghed for borgerne

Gentofte Kommune skal være et sikkert og trygt sted at bo og drive butik og virksomhed.

Om opgaveudvalget

Opgaveudvalget har formuleret 6 mål og 4 forslag til konkrete tiltag der skal være med til at sikre dette samt virkeliggøre ambitionen om at gøre Gentofte fri for tyveri.

Kommunalbestyrelsen nedsatte i januar 2018 opgaveudvalget Tryghed for borgerne, som har haft til opgave at komme med anbefalinger og konkrete forslag til, hvordan kommunen og borgerne, herunder i samarbejde med politiet, kan:

  • Bekæmpe indbrudstyvenes muligheder for at gennemføre indbrud i boliger, biler, både, butikker og virksomheder, fx ved at foreslå metoder, der stresser indbrudstyven, når uheldet er ude, og indbrudstyvene forsøger at begå indbrud eller tricktyverier

  • Forebygge indbrud i boliger, biler, både, butikker og virksomheder samt tricktyverier.

Opgaveudvalget har arbejdet fra februar til og med april 2019, og resultatet af arbejdet er en samlet anbefaling bestående af 6 mål for tryghed i relation til forebyggelse og bekæmpelse af indbrud og tyveri samt 4 forslag til konkrete tiltag.

Tiltagene supplerer og styrker hinanden med det mål at virkeliggøre ambitionen om at gøre Gentofte fri for tyveri. Tiltagene skal ses i en sammenhæng og i relation til, hvad der kan gøres både før, under og efter tyvens besøg.

 

Vedtaget i kommunalbestyrelsen maj 2019, punkt 13 side 25.

Vil du vide mere?

Spørgsmål og svar