Gå til hoved indhold

Digitalisering og teknologi

Hvordan forandrer internet of things, kunstig intelligens, augmented reality eller big data hverdagen? Opgaveudvalget digitalisering og teknologi sætter retning for Gentofte Kommunes digitale indsats.

Om opgaveudvalget

Gentofte Kommune ønsker at udnytte potentialet i den teknologiske udvikling til at skabe nye og bedre løsninger til gavn for kommunens borgere og virksomheder. Derfor blev opgaveudvalg for digitalisering og teknologi nedsat.

I de kommende år vil vi se endnu flere og større forandringer. Kunstig intelligens, maskinlæring, big data, augmentet reality og internet of things er blot nogle af de tendenser, der skaber nye muligheder for at løse de kommunale kerneopgaver på.

Selv om Gentofte Kommune i mange år har arbejdet med digitalisering, er der et stort, uudnyttet og hastigt voksende potentiale for at skabe digital værdi sammen med borgere og virksomheder, og samtidigt håndtere det stigende pres på velfærd og økonomi.

Med ønsket om at udnytte det teknologiske potentiale har opgaveudvalget for digitalisering og teknologi udarbejdet forslag til 3 pejlemærker for kommunens arbejde med digitalisering. Pejlemærkerne skal vise, hvilket potentiale kommunen sammen med borgere og virksomheder skal søge at realisere i de kommende år på en række udvalgte områder. Pejlemærkerne indgår sammen med fire principper i en politisk model for digitalisering, innovation og samskabelse (DIS-modellen). Modellen sikrer, at digitalisering forankres og integreres i den politiske ledelse.

 

Vedtaget i Kommunalbestyrelsen maj 2018, punkt 17, side 33

Vil du vide mere?

Spørgsmål og svar