Læringer fra Coronatiden

Opgaveudvalget Læringer fra Coronatiden skal undersøge, hvordan erfaringerne fra Coronatiden kan bruges til at finde og forme nye løsninger inden for en række velfærdsområder, som skal være med til at gøre Gentofte til et endnu bedre sted at bo, leve og arbejde.

I foråret 2020 blev Danmark ramt af den globale pandemi COVID-19. Siden har vi måtte forholde os til Corona i en krisetid under en nedlukning, og i øjeblikket lever vi med Corona som en del af en ny hverdag. Samarbejdsformer og relationer - både som borgere og kommune imellem og borger til borger - er blevet ændret. Corona har tvunget os til at forholde os til hinanden på en ny måde. I Gentofte har borgere, civilsamfund og kommune sammen tænkt nyt og anderledes, og vi har forholdt os til, hvordan vi kan mødes, samarbejde og skabe nye løsninger. Vi ønsker at undersøge hvilke erfaringer, nye løsninger og tilgange, vi skal bygge videre på, så vi kan forme nye løsninger på en række velfærdsområder. 

De konkrete opgaver, som opgaveudvalget skal løse, kan du læse mere om i kommissoriet for opgaveudvalget Læringer fra Coronatiden.

Hvad er et opgaveudvalg? 

Et opgaveudvalg er et midlertidigt udvalg, hvor lokalpolitikere og borgere arbejder sammen om en bestemt opgave. Opgaveudvalget Læringer fra Coronatiden består af fem politikere og ti borgere. Arbejdet i opgaveudvalget begynder i marts 2021 og afsluttes i fjerde kvartal 2021, hvis Corona på dette tidspunkt ikke længere begrænser os – ellers tages der særskilt stilling til ny tidstermin for opgaveudvalgets afslutning.

Læs mere om opgaveudvalg i Gentofte Kommune her

Hvem er med i opgaveudvalget?

Se liste over deltagere i opgaveudvalget Læringer fra Coronatiden.

Dagsordener og referater

Læs dagsordener og referater for opgaveudvalget Læringer fra Coronatiden

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte chef for HR og Innovation Signe Rostgaard mail: siro@gentofte.dk eller på telefon 24 79 08 60 eller en af facilitatorerne for opgaveudvalget: Mette Jung Christensen mail: mjc@gentofte.dk eller på telefon 21 78 10 66 eller Emilie Rendtorff Hornbech mail: emho@gentofte.dk eller på telefon 24 76 87 26

Læs om politisk arbejdsform i Gentofte Kommune

Se Kommunalbestyrelsens medlemmer