Rådgivning og støtte
Headspace
Hos Headspace i Byens Hus kan du få anonym rådgivning. Det er dig, der bestemmer, og du kan talte med én om det, du har på hjerte. Intet er for stort eller småt - det vigtigste er, at du føler dig tryg.
Ventilen
Ventilen Gentofte er et fællesskab for unge, der oplever ensomhed. I Ventilen kan du være den du er og finde nogen, der har det ligesom dig.
Selvhjælps- og netværksgrupper
Hos Frivilligcenter og Selvhjælp Gentofte i Byens Hus finder du en række selvhjælpsgrupper og netværksgrupper om fx angst, ADHD og sorg.
Psykologsamtaler
Gratis psykologsamtaler
GPS – de gratis psykologsamtaler er Gentofte Kommunes åbne anonyme rådgivning til alle unge fra 13 år, der er bosat i kommunen. Samtalerne afholdes af psykologer i vores lokaler på Magrethevej 14, 2900 Hellerup.
Der er hos GPS tale om korte forløb på op til 5 samtaler, hvor du som ung få hjælp til mange forskellige udfordringer. Det kunne fx være:
- Tristhed eller bekymringer der fylder for meget i din hverdag
- Oplevelser med sorg, sygdom eller tab af nære relationer
- Hvis du har en diagnose: viden om diagnosen og hvordan du kan håndtere det i hverdagen
- Kærestesorger
- Køn, krop og seksualitet
- Udfordringer i din familie
- Udfordringer med skole og uddannelse
- Ensomhed
- Mobning
- Misbrug
Vi har i vores samtaler dig som ung i centrum og fokus er rådgivning ift. det, du bringer ind. I vores samtaleforløb vil vi også have fokus på at hjælpe dig videre til mere eller en anden form for hjælp, hvis du har brug for dette.
Kontakt GPS – de gratis psykologsamtaler på mail eller telefon for at booke en tid – vores rådgivning er til for de unge, og vi hører meget gerne fra de unge selv. Men du er som forælder selvfølgelig velkommen til at hjælpe med booking.
E-mail: gentofte@gentofte.dk
OBS! For at mailen kan nå frem til os, er det er vigtigt, at du skriver Att.: Gratis psykologsamtaler i emnefeltet. Fortæl gerne kort hvad din henvendelse drejer sig om. Der kan være svartid på din henvendelse på op til en uge, da vi løbende afholder visitationsmøder. Efter vores visitationsmøde vender en af psykologerne tilbage til dig.
Tlf.: 2938 0976
Her er du velkommen til at lægge besked eller sende sms. Fortæl kort hvad din henvendelse handler om og husk at opgive dit telefonnummer. Der kan være svartid på din henvendelse på op til en uge, da vi løbende afholder visitationsmøder. Efter vores visitationsmøde vender en af psykologerne tilbage til dig.
Vi afholder samtaler på tirsdage, torsdage og fredage – vi har lukket på helligdage, og der kan være begrænset adgang til samtaler i skoleferierne.
Obs! Oplever du akut behov for hjælp så tal med en voksen, som du er tryg ved og find sammen en løsning, som kan hjælpe dig nu og her.
For akuthjælp kan du også kontakte:
Livslinien – åben anonym rådgivning
Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, kan du kontakte Livslinjen på tlf. 70 201 201 eller via hjemmesiden www.livslinien.dk
Børnetelefonen – åben anonym rådgivning
Her kan du få hjælp til alle slags problemer og spekulationer hele døgnet enten ved at ringe på 116 111 eller gennem hjemmesiden www.bornetelefonen.dk
Psykiatrisk akutmodtagelse – psykiatrisk akuthjælp 24 timer i døgnet. Kræver ikke henvisning eller aftale om tid:
For 0-17 år: Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center
Psykiatrisk Akutmodtagelse
Nordstjernevej 29-31
2600 Glostrup
Telefon: 3864 0671
Hjemmeside: Børne- og ungdomspsykiatrisk Center
Optageområde: Alle kommuner i Region Hovedstaden.
For 18 år og op: Psykiatrisk Center Ballerup
Psykiatrisk Akutmodtagelse
Maglevænget 2
2750 Ballerup
Telefon: 3864 5003
Hjemmeside: Psykiatrisk Center Ballerup
Optageområde: Ballerup, Egedal, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Lyngby-Taarbæk kommuner.
Partnerskab med ungdomsuddannelserne
Gentofte Kommune har i samarbejde med ungdomsuddannelserne udviklet et katalog, der giver overblik over, hvor og hvordan unge kan få hjælp og støtte, når ungelivet er svært. Det kan være alt fra hjælp til håndtering af spiseforstyrrelse, angst, depression, misbrug, forældres skilsmisse, boligformidling og meget mere.
Kataloget er tænkt som en hjælp til fagpersoner, der er i kontakt med unge mellem 15 og 25 år, men kan også bruges af fx forældre og unge selv.
Læs kataloget ’Hjælp til unge i Gentofte Kommune’
Kataloget er blevet til i et partnerskab mellem ungdomsuddannelserne og Gentofte Kommune, hvor vi arbejder sammen om at fremme unges sundhed og trivsel.
Partnerskabet skal sikre en tidlig indsats overfor udfordringer. Vi ønsker at gribe problemer tidligt, for at bidrage til at fastholde de elever, der af forskellige årsager har svært ved at klare deres ungdomsuddannelse.