Gå til hoved indhold

Unges aktive medborgerskab

Det er en del af EN UNG POLITIK, at unge skal være med til at tage beslutninger, der vedrører dem. Læs mere om, hvordan du som ung kan påvirke Gentofte Kommune.

Alle unge i tale

Bland dig i dit eget liv

Unge i Gentofte skal inddrages i alle beslutninger, der handler om deres muligheder og deres hverdag. Det er grundtanken i vores ungepolitik og i alle indsatser for unge. 

Det er vigtigt, at du som ung kan se dig selv, i de tilbud du møder, at du kan præge dit ungeliv og har mulighed for selv at tage initiativ til at skabe forandringer.

Du kan læse mere om Gentofte Kommunes ungepolitik her: Gentofte Kommunes ungepolitik

Vi har samlet en række projekter, som giver dig mulighed for at gøre en forskel. Hvis du har idéer til, hvordan unge kan inddrages bedre, så kontakt os på kthu@gentofte.dk

Ung til ung

Vi tror på, at det virker bedst, når unge er med til at skabe projekter til andre unge. For eksempel lavede vi en kampagnevideo til Europarlamentsvalget.

Ung megafon

Vil du undersøge unges liv og have indflydelse på unges trivsel?

Vi har brug for din stemme og dit perspektiv for at kunne skabe de bedste løsninger i kampen mod unges mistrivsel. Derfor har vi i forbindelse med det nye politiske udvalg ”Sammen om alle unges trivsel” oprettet en arbejdsgruppe for unge, der er de unges stemme i arbejdet med unges trivsel.

Ung Megafon undersøger unges liv og indsamle viden til politikerne. Det kan være ved at lave undersøgelser om unges selvbillede, en podcast, der snuser til unges fællesskaber, eller se hvad der sker, hvis du udfordrer din skole til at ændre deres digitale adfærd.
Ung Megafon er for alle typer af unge, der har noget på hjerte, krudt i røven eller lyst til at ændre verden. Du behøver ikke at have erfaring med politik eller projekter. Vi træner din demokratiske selvtillid, hjælper dig med at finde din stemme og lærer dig at lave projekter.
Du kommer til at deltage sammen med en gruppe af unge i et fælles forløb på 12 måneder, hvor I mødes løbende med borgmesteren. Projektet er for unge i alderen 13-25 år, der har bopæl eller uddannelse i Gentofte. Vi holder opstart i september med et forløb over fire uger, og derefter er det en gang om måneden frem til maj 2025.

Tilmelding

Vi åbner for tilmelding i august 2024.

Undersøgelser af gode ungeliv

Ung Megafon har i samarbejde med partnerskabet med ungdomsuddannelser fx lavet en workshop om data på unges trivsel