Gå til hoved indhold

Unges aktive medborgerskab

Det er en del af EN UNG POLITIK, at unge skal være med til at tage beslutninger, der vedrører dem. Læs mere om, hvordan du som ung kan påvirke Gentofte Kommune.

Ung megafon

Vil du være med til at undersøge unges liv og få indflydelse på arbejdet med unges trivsel?

Vi har brug for din stemme og perspektiver for at kunne skabe de bedste løsninger i kampen mod unges mistrivsel. I forbindelse med det nye politiske udvalg ”Sammen om alle unges trivsel” opretter vi en arbejdsgruppe for unge.

I skal dykke ned i tre temaer og indsamle viden til politikerne. I kan vælge at undersøge rusmidler, digital adfærd eller fællesskaber.

Du kommer til at deltage sammen med 14 forskellige unge i et fælles forløb over seks måneder, hvor I skal finde jeres egen stemme og beslutte, hvad I gerne vil undersøge.

Det kan være, du vil lave en video om din hverdag, en podcast, der snuser til unges fællesskaber, teste, hvordan en fest kan fokusere på andet end alkohol, eller se hvad der sker, hvis du udfordrer din skole til at ændre deres digitale adfærd.

Arbejdsgruppen er for alle typer af unge, der har nysgerrighed, noget på hjerte, krudt i røven, ambitioner eller lyst til at ændre verden. Du behøver ikke at have erfaring med politik eller projekter. Ung Megafon træner din demokratiske selvtillid, hjælper dig med at finde din stemme og lærer dig at lave projekter.

Vi inviterer 15 unge i alderen 13-25 år, der har bopæl eller uddannelse i Gentofte til to kursusdage i januar og en i marts. Ud over kursusgangene er der åben sparring hver anden tirsdag, hvor I kan få hjælp til at lave jeres projekter. I skal følges med 15 ansatte i kommunen, der skal blive bedre til at inddrage unge.

Tilmelding

Hvis du gerne vil deltage i Ung Megafon fra januar, skal du tilmelde dig her senest 17. december 2023.

Ung Megafon tidsplan

Kurset er følgende dage:
5. januar, 15. januar og 12. marts 2024
Alle dage 11:45-16:30 i Biblioteket i Byens Hus

Åben sparring er alle tirsdage i ulige uger frem til sommerferien
Alle dage 15:00-18:00 i Biblioteket i Byens Hus

Alle unge i tale

Unge i Gentofte bliver inddraget i alle beslutninger, der handler om deres muligheder og deres hverdag. Det er grundtanken i vores ungepolitik og i alle indsatser for unge. Det er vigtigt, at du som ung kan se dig selv, i de tilbud du møder, at du kan præge dit ungeliv og har mulighed for selv at tage initiativ til at skabe forandringer.

Vi har samlet en række projekter, som giver dig mulighed for at gøre en forskel. Hvis du har idéer til, hvordan unge kan inddrages bedre, så kontakt os på kthu@gentofte.dk