Gå til hoved indhold

Kulturpolitik

'Sammen om kulturen' er titlen på den kulturpolitik for Gentofte, som blev udarbejdet af et opgaveudvalg fra vinteren 2017 til sommer 2018.

Om opgaveudvalget

Baggrund for arbejdet med kulturpolitikken

Ti borgere og fem politikere – alle med stærke holdninger og erfaringer fra kulturlivet – samarbejdede i et opgaveudvalg om at formulere forslag til en kulturpolitik for Gentofte.

Kommunalbestyrelsen ønskede med nedsættelsen af opgaveudvalget at få en kulturpolitik, der kan sætte retningen for udviklingen af kulturområdet i Gentofte, og kan udgøre rammen for prioritering af kulturtilbuddene. Det skulle være en politik, der bestod af kerneværdier, vision og retningsgivende principper. Og en politik, der forholder sig til både kommunens kulturtilbud og til bredden på kulturområdet, som rummer mange forskellige aktører.

En hovednerve i opgaveudvalgets arbejde har været at inddrage alle, der har haft lyst til at diskutere, hvilke værdier og principper, kulturpolitikken skal hvile på. Flere hundrede borgere har deltaget i dialog-og debatmøder, og deres input har været omdrejningspunkt for opgaveudvalgets drøftelser.

 

Vedtaget i kommunalbestyrelsen juni 2018, punkt 7, side 12. 

Vil du vide mere?

Spørgsmål og svar