Gå til hoved indhold

Gentofte Kommune sparer yderligere på energien

Kommunen dæmper lyset i gadebelysningen på mange af kommunens større veje i hele lygtetændingstiden for at spare på strømmen. Desuden bliver der skruet ned for varmen i idrætshaller og svømmebassiner, ligesom to saunaer lukker.

Efter i forvejen at have skruet ned for varmen i kommunens bygninger, har Gentofte Kommune nu besluttet en række yderligere tiltag for at spare på energiforbruget.

Gadebelysningen bliver dæmpet på de større veje i kommunen, bortset fra omkring lyskryds og rundkørsler, hvor der er særlige lovkrav om belysning. Gadelamperne har allerede været dæmpet fra kl. 22-06, men nu bliver dæmpningen udvidet, så den gælder i hele lygtetændingstiden.

De dæmpede lamper kommer ikke til at have betydning for trafiksikkerheden. Det skyldes, at alle gadelamper i de senere år er blevet udskiftet til LED-pærer, som giver bedre lys end de gamle, konventionelle pærer.

Desuden skruer vi ned for temperaturen i kommunens idrætshaller – fra 19 til 17 grader. I Kildeskovshallen bliver vandtemperaturen sænket med en til to grader, afhængig af bassinet. Baby- og varmtvandsbassinet bliver dog holdt på 33 grader. Og så lukker vi de to børnesaunaer midlertidigt, så børn og voksne nu må deles om de resterende to – en i hvert omklædningsområde.

Sammen med de tidligere besluttede tiltag  kommer Gentofte Kommune til at spare cirka 10 procent af det årlige energiniveau, svarende til ca. 6700 MWh – eller i omegnen af 300 gennemsnitlige husstandes årlige energiforbrug.