Gå til hoved indhold

Gentofte Kommune skruer ned for varmen

Fra den 1. oktober skruer vi ned til 19 grader i kommunens institutioner og bygninger for at spare på el og varme. Bygninger, der huser sårbare borgere, fx småbørn og ældre, er undtaget.

Danmark står sammen med resten af Europa i en energiforsyningskrise, og vi skal bruge mindst mulig varme og el i den kommende vinter. Regeringen holdt den 8. september et pressemøde om forsyningssituationen i Danmark, og indførte en række energibesparende tiltag i statens bygninger. Samtidig blev kommuner og regioner opfordret til at indføre de samme tiltag.

Derfor sænker vi nu temperaturen til 19 grader i alle kommunens bygninger – dog ikke i vuggestuer, på plejehjem og andre steder, der huser sårbare borgere.

Et ekstra lag tøj

Kommunens bygninger, herunder folkeskoler, børnehaver, rådhuset, Byens Hus, biblioteker og idrætshaller, vil derfor kunne opleves koldere end normalt. Det kan derfor være en god idé at tage et ekstra lag tøj på, hvis man skal opholde sig i bygningerne i længere tid.

Samtidig opfordrer vi alle brugere af bygningerne til at hjælpe os med at spare på varme og el. Husk fx at slukke for lys, skærme og andet elektronik efter brug. Luft kortvarigt ud med gennemtræk og husk at lukke døre og vinduer.

Beslutningen om at følge regeringens opfordring blev truffet af kommunalbestyrelsen den 26. september.
Senere i år skal kommunalbestyrelsen tage stilling til yderligere mulige initiativer, der kan nedbringe kommunens energiforbrug – både i forhold til den aktuelle situation og i fald forsyningskrisen forværres.