Gå til hoved indhold

Legepladsen i Nymosen

Nymosen nordøst, 2820 Gentofte

Beskrivelse

Bænkebideren bor på toppen af rutsjebanen – så stor, at man kan krybe ind i den og starte sin rutsjetur. Den er centrum for legepladsens udstyr, der er tegnet til stedet som et lille stykke symbolsk natur. Legepladsen er indhegnet.

Lysegrønne ’græsstrå’ og solide sorte reb fører rundt i en slags forstørret græsplæne, hvor der ind imellem ligger et kæmpestort egetræsblad. Her findes nogle af de små fortællinger om bænkebideren, der ånder med gæller, fordi den bor på fugtige steder, og kan rulle sig sammen til en kugle. Indbyggede hængekøjer kan bruges til en udfordrende balancegang videre rundt i ’græsset’ – eller et hvil med udsigt til himmel og trækroner.

Legehuset er et buttet agern med runde kighuller til mosen. Man kan også få en gyngetur, enten i den trygge babygynge eller i den lidt vildere netgynge, hvor flere kan gynge sammen. Ved siden af gyngerne vokser margueritter af træ op af sandet som små borde og stole. Bagest på legepladsen står bord og bænke i ly under en lilla parasol. Her er det muligt at sidde ved bordet med kørestol.

Lige udenfor legepladsen venter Nymosen med vand, fiskehejrer og orkideer.

Faciliteter

  • Indhegnet

Egnet til

  • Skole- og småbørn

Praktisk info

Legeredskaber:
Stort klatrearrangement med bænkebiderhus, rutsjebane og hængekøjer
Legehus i agernform
Fugleredegynge
Babygynge
Margueritborde og taburetter
Bord og bænkesæt
Bænke