Gå til hoved indhold

Målgruppe

  • Alle typer af funktionsnedsættelser
  • Kørestolsbrugere

Aldersgruppe

  • Børn og unge
  • Voksne
  • Alle

Beskrivelse

Sommeren 2023 står der én strandkørestol til udlån direkte på Charlottenlund Fort og én stol er til udlån fra hjælpemiddeldepotet på Gentofte Rådhus. 

Strandkørestolen er et hjælpemiddel til alle med en funktionsnedsættelse, som med den kan komme i vandet fra strandkanten. 

Strandkørestolen kan nemt føres af en hjælper over sandet og ned i vandet på de tre terrængående store hjul. Strandkørestolen kan flyde i vandet ved hjælp af flydepontoner i armlænet og luften i de tre hjul. Man sidder i en behagelig siddeposition både på stranden og i vandet.

Stolen kan indstilles i tre sædepositioner afhængig af personens størrelse og har en X-sele i sædet. På stolen er der også en sele til benene efter behov. Der er ekstra håndtag på armlænet.


Sådan låner du en strandkørestol

Du kan låne en strandkørestol og redningsvest fra ’Den Lille Butik’ ved Charlottenlund Fort. Kontakt venligst receptionen i ’Den Lille Butik’.

Du kan også booke en strandkørestol fra dag til dag ved at skrive til hjælpemiddeldepotet på hmd@gentofte.dk  eller ringe på telefonnummer 39 98 39 89. Aftal afhentningstidspunkt hos hjælpemiddeldepotet på Bernstorffsvej 159 i baggården på hverdage mellem kl. 8-14.

Stolen vejer 33 kg og måler 1,52 x 1,07 meter, når den er klappet sammen. Der medfølger en samlevejledning, og du er også velkommen til at spørge om hjælp på hjælpemiddeldepotet.

I skal kvittere for, at I har modtaget kørestolen, redningsvest og regler for anvendelse. Kørestolen og redningsvest tjekkes ved aflevering.