Gå til hoved indhold

Målgruppe

  • Alle typer af funktionsnedsættelser
  • Kørestolsbrugere

Aldersgruppe

  • Børn og unge
  • Voksne
  • Alle

Beskrivelse

Sommeren 2022 står der én strandkørestol til udlån direkte på Charlottenlund Strand og én stol er til udlån fra hjælpemiddeldepotet på Gentofte Rådhus. Kontakt livredderne på stranden eller skriv eller ring til hjælpemiddeldepotet.

Strandkørestolen er et hjælpemiddel, som kan køres ud i vandet fra strandkant af en pårørende, da den har tre store terrængående hjul. Strandkørestolen kan flyde i vandet ved hjælp af flydepontoner i armlænet. Brugeren kan sidde i en behagelig siddeposition i kørestolen og mærke vandet skvulpe indover kroppen. Den funktionsnedsatte skal sidde fastspændt med redningsvest. Strandbadestolen kan lånes af alle borgere i kommunen, i kortere perioder - f.eks. henover en weekend eller fra dag til dag af Bus- og hjælpemiddeldepotet. Den er nem at skille ad, folde sammen og samles igen uden brug af værktøj, når den transporteres. Den må kun bruges på kommunens tre strande Bellevue, Hellerup og Charlottenlund, som har livredderfunktion.

Kontakt hjælpemiddeldepotet og aftal nærmere omkring afhentning og aflevering af strandkørestolen på hverdage i tidsrummet kl. 8-14.

Hjælpemiddeldepotet:

Email:hmd@gentofte.dk

Tlf: 39 98 39 89