Unge og rusmidler

I Gentofte Kommune har vi et tilbud om anonym rådgivning til alle unge, der har et forbrug af alkohol, hash og/eller andre stoffer.

Kan du nikke genkendende til, at dit forbrug af alkohol, hash eller andre rusmidler påvirker dit humør, din evne til at koncentrere dig, din deltagelse i uddannelse og andre aktiviteter - eller dine relationer til for eksempel familie, venner eller kæreste? 

I Gentofte Kommunes anonyme rådgivning har du mulighed for, at tale om dit forbrug af rusmidler med udgangspunkt i den forandring, du ønsker at skabe for dig selv. Samtalerne tager udgangspunkt i dit forbrug af rusmidler samt hvad du har brug for, og hvilke mål du har for samtalen.  

Ved samtalerne kan du få mere at vide om, hvordan dit forbrug af rusmidler påvirker dig og hvordan du kan få mere kontrol over dit forbrug. Du kan også få hjælp eller støtte til, hvordan du kan gribe dit forbrug an.

Ønsker du mere viden, så kontakt rusmiddelkonsulenten på telefon 21 31 07 13 eller e-mail gentofte@gentofte.dk. Skriv ”Rusmiddelkonsulent” i emnefeltet.

Det er også muligt at kontakte rusmiddelkonsulenten gennem kontaktformularen, du finder på siden ”Alkohol og rusmidler”.  

Til dig som arbejder professionelt med unge

Er du underviser, studievejleder, eller har du en anden funktion, hvor du er tæt på unge i Gentofte? Og ønsker du at skabe de bedst mulige forudsætninger for unges sundhed og trivsel - også når det kommer til rusmidler? 

Gentofte Kommunes rusmiddelkonsulent tilbyder i samarbejde med SSP klasserettede-forløb, med fokus på emner som social pejling, trivsel, rusmiddelbrug, fællesskaber og meget mere. Tilbuddet kan også omfatte forældrearrangementer. Alt dette kan du læse mere om i forebyggelsespakken ”Med eller udenfor ”. Her kan du se de forskellige forebyggelsestilbud for skolerne i Gentofte Kommune.

Forebyggelsespakken henter du ved at trykke på linket her: pdf med forebyggelsespakken "Med eller udenfor".

Kontakt rusmiddelkonsulenten 

Du kan kontakte Gentofte Kommunes rusmiddelkonsulent på 21 31 07 13 eller på e-mail gentofte@gentofte.dk og skriv ”Rusmiddelkonsulent” i emnefeltet, for at høre nærmere og evt. aftale et arrangement.