Idrætsskole for de unge idrætstalenter

Ofte kan det være en udfordring for de unge talenter i 7.-9. klasse at nå det hele på en almindelig skoledag, når både lektier, træning, familie og venner skal passes. Idrætsskolen er et tilbud for unge idrætstalenter.

Idrætsskolen er et tilbud til unge i 7.-9. klasse på Bakkegårdsskolen, der har et særligt idrætstalent inden for sportsgrenene: tennis, sejlsport, fægtning, kajak, badminton, ishockey, basketball, volleyball, og svømning.

Idrætsordningen giver unge talenter bedre mulighed for at dyrke deres sport, samtidig med, at der bliver tid til at passe skolen, familien og vennerne. I idrætsskolen har eleverne de samme obligatoriske fag som de andre skoleelever, og tilbydes to gange om ugen morgentræning.

På Bakkegårdsskolen starter alle 7. klasses elever i nye klasser, og starter man som ny idrætselev på skolen, vil man komme i klasse med andre idrætsudøvere. Der er dog ikke klasser udelukkende med idrætselever. Når der laves klasser fordeles idrætseleverne på forskellige klasser. Gennem torsdags morgen basistræning får idrætseleverne et særligt fællesskab, samt når de mødes til andre arrangementer, der har med idrætsordningen at gøre.

Idrætsspecifik morgentræning

Dyrker du badminton, tennis, sejlads, kajak, fægtning, basketball, volleyball eller svømning i en af de klubber i Gentofte Kommune, som er med i ordningen, vil du få idrætsspecifik morgentræning i klub én gang om ugen (tirsdag morgen). For ishockey er det tirsdag og torsdag morgen

Hvis du ikke dyrker en af de nævnte idrætter, kan du stadig søge om optagelse, men morgentræningen om tirsdagen skal du selv stå for. Dog skal du stadig deltage i fysisk basistræningen torsdag morgen.

Basistræning

Basistræning er obligatorisk for alle eliteidrætselever. Det er Anders Steensen, som også er lægeeksamineret idrætsterapeut, der står for træningen. I den fysiske basistræning arbejder I med mobilitet, muskelstyrke, balance/koordination, reaktionstid og udholdenhed.

Der er mødepligt til den fysiske basistræning hver torsdag morgen kl. 7.30 til 8.45 på Bakkegårdsskolen.

Ekstra undervisning og idrætsteori

De timer, som idrætseleverne bruger på morgentræning, indhentes i løbet af skoledagen sammen med de øvrige idrætselever. Der vil løbende være idrætsteori for idrætseleverne, f.eks. om sportsernæring, idrætsskader, mm.

Idrætsskole understøtter eliteidrætten

Idrætsskolen er etableret som en del af Gentofte Kommunes arbejde som eliteidrætskommune. Arbejdet med idrætsordningerne foregår i tæt samarbejde med Team Danmark samt involverede idrætsforbund.

Informationsmøde

Informationsmøde for elever med interesse for idrætsskolen er tirsdag den 9. marts kl. 17.00-18.00. Mødet afholdes over Zoom via link og adgangskoder.

Gå til informationsmødet via Zoom link  

Meeting ID: 987 7931 7804
Passcode: Talent

Ansøg

Ansøgningsskemaet finder du nederst på siden her under ”dokumenter”. Det er vigtigt at bemærke, at du skal have alle dokumenter klar, når du søger. Du skal nemlig sende ansøgningen sammen med udtalelserne. Der er frist 16. marts 2021 for at indsende ansøgningen. Ansøgere indkaldes til optagelsessamtaler i uge 15 og 16. Ansøgere får svar om optagelse senest den 28. april 2021.

Du kan se idrætsskolefolderen ved at klikke her eller under dokumenter om Idrætsskolen her på siden, og du er meget velkommen til at kontakte Gentofte Kommunes eliteidrætskoordinator:
Stine Muldbak Andersen, smu@gentofte.dk eller 91 17 78 12