Fakta om den nye havn

Skovshoved Havn blev bygget i 1935 – 1936 i forbindelse med anlæggelsen af Kystvejen. Havnen har plads til ca. 320 både i vandet samt ca. 200 joller på land.

Igennem årene har de mange aktiviteter i havnen sat sine spor. Blandt de mange brugere af havnen har der længe været et ønske om at gennemføre forandringer og udvidelser af kapaciteten. Senest er der opført klubhuse på den nordlige del af havnen.

Hvad er der sket?

  • Havnens kapacitet er blevet udvidet med yderligere 325 nye bådpladser, så der nu er 645 pladser i alt.
  • Den fysiske udformning af havneudvidelsen er gennemført som en udvidelse mod øst, der gentager og udvikler den velkendte, karakteristiske molefrembygning. 
  • Der er kommet ca. 30.000 m2 nye landarealer
  • Entreprenørfirmaet Arkil har været totalentreprenør på projektet.

Moderniseringen og udvidelsen af havnen indbefatter en række aktivitetsområder, der er designet af arkitekterne Hasløv & Kjærsgaard – bl.a.:

  • Nye træningsfaciliteter, et afskærmet bassin til kajakpolo og svømmere, nye faciliteter til vinterbadere med sauna og nye udsigtsterrasser
  • ”Grønningen” - en plæne med eventplads til ro- og sejlsportskonkurrencer, men også et mødested for både foreninger og selvorganiseret idræt - fx udendørsbruser, en omklædnings- og toiletbygning samt et depothus til surfboards og kajakker. 
  • ”Fiskepladsen” ved havnebassinets ydermole, med et gennemstrømningsanlæg med pumpe og render, så børn kan lege med vandet. Der kommer forskellige muligheder for, at børn på en sikker måde kan komme tæt på vandet. Inde i havnebassinet kommer en platform med to små huse, der kan bruges til opbevaring af redningsveste og naturformidlingssted med tilhørende borde og bænke. Ved ”Fiskepladsen” er der også en stor udsigtsterrasse og to "bølgebokse" f glas, som man kan sidde inde i og kigge ud, når bølgerne slår mod molen.

 

 

Ansvarlig for siden:

Gentofte Kommune
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39980000,