Gå til hoved indhold

Om fjernvarmesituationen

Hvorfor er der ventetid på at få fjernvarme i Gentofte Kommune, og hvordan kommunen arbejder med udrulning af fjernvarme?

Hvorfor er der ventetid på fjernvarme i Gentofte?

Mange borgere i Gentofte udtrykker i disse uger stor ærgrelse over at skulle vente adskillige år på at få grøn fjernvarme. Der er også ventetid for dem, der bare skal tilsluttes en allerede eksisterende fjernvarmeledning i deres vej.

Gentofte Fjernvarme kan desværre ikke sætte yderligere fart på udbygningen, da der er tale om meget store infrastrukturprojekter, der stiller store krav til logistik og arbejdskraft. Entreprenørerne kan eksempelvis ikke skaffe tilstrækkelig mange af de specialister, der er nødvendige for udbygningen.

I Gentofte Kommune forstår vi frustrationen, for fjernvarmen er en afgørende brik i vores lokale grønne omstilling med det største bidrag til kommunens CO2 reduktion frem mod 2050. Gentofte og andre kommuner havde desværre en ufrivillig og urimelig pause i fjernvarmeudbygningen fra 2016-2021, hvor Folketinget ikke tillod kommunerne at udrulle fjernvarme.

Kommunalbestyrelsen havde ellers allerede tilbage i 2010 besluttet at udbygge hele Gentofte Kommune med fjernvarme frem mod 2026.  Men fra 2016 kunne Gentofte Fjernvarme ikke længere få godkendt de næste etaper. Argumentet var, at det ikke var en samfundsøkonomisk fordel længere, da gasprisen på det tidspunkt var lav.

I 2021 fik kommunerne igen lov til at rulle fjernvarme ud, og Gentofte Kommune påbegyndte straks planlægningen af de resterende etaper.  Arbejdet foregår så hurtigt, det overhovedet kan lade sig gøre. 

Læs mere på Gentofte/Gladsaxe fjernvarmes hjemmeside