Gå til hoved indhold

Over sommeren kan der forekomme længere ventetider i Borgservice og i Kontakcentret.

Over sommeren kan der forekomme længere ventetider i Borgservice og i Kontakcentret.

Styrket fokus på tryghed ved Hellerup Station

Gentofte Kommune samarbejder med Politiet og DSB om at styrke følelsen af tryghed ved Hellerup Station.

I løbet af sommeren sørger DSB for at forbedre belysningen på cykelparkeringen ved Hellerup Station, og flere andre muligheder, herunder kameraovervågning, er under overvejelse.

Samtidig har Gentofte Kommune bedt politiet om at overveje muligheden for at etablere kameraovervågning på og ved Hellerup Station.

For selvom Nordsjællands Politi får ganske få anmeldelser om episoder i området og anser området for at være trygt at færdes i, så har der i den senere tid været flere borgere, der har haft ubehagelige oplevelser og har følt sig utrygge.

Derfor er både vores lokale politi og kommunens gadeteam hyppigt til stede i området og arbejder med forebyggelse og tryghed.

Gadeteamet er en del af SSP-samarbejdet i Gentofte Kommune. Teamets medarbejdere bevæger sig rundt i parker og i gadebilledet om eftermiddagen, aftenen og om natten og tager direkte kontakt til unge, de møder. Teamets opgave er at skabe tryghed og forebygge kriminalitet ved at tale med de unge om deres udfordringer – og på de unges præmisser. Og det handler om alle slags unge, uanset om de bor i Gentofte eller ej.

På Hellerup Station har gadeteamet et samarbejde med 7eleven og Netto og bevæger sig på perronerne og samarbejder med lokalpolitiet.

Desuden håber Gentofte Kommune også på, at flere vil melde sig som Natteravne, da det vil kunne øge trygheden i området – og i øvrigt i resten af kommunen.

Læs mere om SSP-samarbejdet på Gentofte Kommunes hjemmeside

Læs mere om tryghed på stationer og i tog på DSB’s hjemmeside

Læs mere om Natteravnene i Gentofte Kommune