Gå til hoved indhold

Gentofte Kultur og festdage 2023

Sommeren skydes i gang med fest og farver, når Kultur & festdage breder sig i hele Gentofte fra torsdag den 8. til søndag den 11. juni. Programmet er klar, så nu kan du planlægge dine dage.

God musik, byvandringer, kunstoplevelser, markedsstemning og rigtig mange oplevelser i det grønne: Det er Kultur & festdage 2023. Som altid er det foreninger, kirker, kulturinstitutioner, handlende, frivillige og mange andre, der er gået sammen om at skabe gode oplevelser - både af den slags der larmer, den slags der rører dig og den slags, du kan fordybe dig i.

Skab noget selv

Du behøver ikke bare kigge på, du kan selv skabe noget: I Kulturhuset i Byens Hus på Hellerupvej er der SKAB!Festival hele lørdag: Her kan du slippe din skaberkraft fri med fx malerkunst og origami, og du kan møde husets foreninger og opleve den rivende udvikling, huset er godt i gang med.

Du kan også strikke! Ordrup Bibliotek er gået sammen med lokale strikkeklubber om en festival, der pynter parken bag biblioteket og tilbyder strikkeinspiration indendøre. Det kulminerer med en lørdagsworkshop med Lærke Bagger - vil du med, skal du skynde dig at booke billet.

Er du til kunst, man må røre ved, kan du gå med på omvisninger i Ordrupgaard Kunstpark, og vil du bare have ny inspiration, er der litteraturanbefalinger og Shakespearetips på Hovedbiblioteket og unge ord i Byens Hus.

Cykelløb, familiefestival, gadesport og børneteater

For ungerne er der masser af sjov og ballade i programmet; ikke mindst den store, traditionsrige familiefestival Sej, Sund og Sikker i Øregårdsparken. Her kan børnene løbe med i Centimeter Maraton og Helteløbet - begge med Børneulykkesfonden - og der er et hav af aktiviteter på pladsen. Vil børnene løbe med, kan I melde sig til via kulturogfestdage.dk og ved teaterforestillingen på Hovedbiblioteket dagen før.

Netop børneteater er der mere af: I får cirkusartister ved Hovedbiblioteket, gadeteater på Gentoftegade lørdag, Guavajagt og fortælleteater ved hhv. Dyssegårdskirken og på Spejlscenen om søndagen. Skal pulsen op, er der også gode muligheder fredag, hvor det populære cykelløb Skoda BørneTour skydes i gang ved Jägers Skatepark. Løbet handler ikke om at komme først, men om at have det sjovt med en god sport. Også her skal man melde sig til.

Grønne glæder

Noget af det bedste ved Gentofte er alt det grønne, og du kan gå både historisk og aktivistisk til værks: Der er omvisninger i G.N. Brandts Have og i Forstbotanisk Have - her er der også koncert. Du kan bl.a. gå med på grønne vandreture med Dansk Vandrelaug, være med til at tælle arter i en bioblitz, gå til have med Jordens Skole i Pavillonen ved Charlottenlund Station, se havhaven i Skovshoved Havn og besøge byhaver.

Nyd din by

Der er gang i handelsgaderne lørdag, hvor der er markedsstemning med musik, teater og alskens underholdning. I Gentoftegade kan du starte - eller slutte af - ved Gentofte Kirkes Sommerbazar, og gå de få meter ad gaden til handelsstrøget, hvor der er hygge, krea-aktiviteter og gadeteater. På Jærgersborg Allé er der god musik fra fire scener, på Strandvejen er der biludstilling og musik og i Vangede er der festlig stemning med Gasbox og Bamsejam på plænen bag Charlotteklubben.

Du kan også gå med på Lokalhistorisk Forenings byhistoriske vandreture eller tage med på omvisning et sted, du endnu ikke kender.

Koncerter for alle

Musikken er en historie for sig - og der er virkelig meget at opleve. Torsdag er der a capella pop i Hellerup Kirke, bigband i Gentofte HF og Erann DD på Bellevue Teatret. Gentofte Hovedbibliotek inviterer på latinrytmer fredag aften med Liga Latina og du kan høre jazz både i Bibliotekshaven i Vangede og i Oles Hus i Gentoftegade. Det Danske Juniorkor og Pigekor synger til gåsehud i Vangede Kirke, hvor der også er klassisk koncert søndag eftermiddag.

Rådhushallen er ramme for en række store koncerter: Du kan opleve Publikumsorkestret sammen med det ukrainske kor Golden Ukrainian Soul og Studenter-Sangforeningen inden Gentofte Gospel Choirs store koncert søndag.

Kongelig balletfinale

Årets finale står Det Kongelige Teater for: Kongelig Sommerballet lægger vejen forbi Gentofte og fortryller Øregårdsparken søndag aften. Glæd dig til at opleve absolutte topdansere under åben himmel og mærk magien, når musik, poesi, kunst og kraft får sommeren på vingerne. Pak picnickurven eller find noget lækkert på pladsen og tag tæpper og dine bedste venner med: Sommerballetten er for alle.

Praktisk

Tag et kig på det store program på kulturogfestdage.dk eller find den røde programfolder på bl.a. bibliotekerne.

Enkelte steder skal du betale entré, enkelte steder er der tilmelding - du finder direkte links til billetter på kulturogfestdage.dk 

Gå til kulturogfestdage.dk