Gå til hoved indhold

Lån en strandkørestol fra Charlottenlund Fort eller hjælpemiddeldepotet

I hele den officielle badesæson kan du gratis låne en strandkørestol, så du kan få et dyp i havet. Badesæsonen løber fra den 23. juni til 6. august mellem kl. 10-18.

Strandkørestolen kan bruges på strandene på Bellevue, Charlottenlund og Hellerup.

Strandkørestolen kan flyde i vandet ved hjælp af flydepontoner i armlænet og luften i de tre hjul. Man sidder i en behagelig siddeposition både på stranden og i vandet.

Stolen kan indstilles i tre sædepositioner afhængig af personens størrelse og har en X-sele i sædet. På stolen er der også en sele til benene efter behov. Der er ekstra håndtag på armlænet.

Hvem kan bruge kørestolen?

Strandkørestolen kan bruges af alle med funktionsnedsættelser - både voksne og børn - dog er den maksimalt godkendt til 150 kg. Man bør spændes fast i selen i sædet og bære redningsvest i strandkørestolen, hvis man ikke kan svømme.

For at bruge kørestolen skal man have en svømmedygtig hjælper med, som hiver eller skubber kørestolen ud i vandet og holder fast i den, så den ikke driver til havs. Den svømmedygtige hjælper må ikke gå længere ud, end vedkommende kan bunde til livet. Andre må ikke kravle op i strandkørestolen, mens den flyder eller bruge den som en båd.

Det er på eget ansvar at bruge strandkørestolen, men livredderne eller hjælpemiddeldepotet har tjekket stolens funktioner inden udlån.

Hvordan kan du låne den?

Du kan låne en strandkørestol og redningsvest fra ’Den Lille Butik’ ved Charlottenlund Fort. Kontakt venligst receptionen i ’Den Lille Butik’.

Du kan også booke en strandkørestol fra dag til dag ved at skrive til hjælpemiddeldepotet. Dine pårørende har også mulighed for at booke strandkørestolen til dig.

Aftal afhentningstidspunkt hos hjælpemiddeldepotet på Bernstorffsvej 159 i baggården på hverdage mellem kl. 8-14. Stolen vejer 33 kg og måler 1,52 x 1,07 meter, når den er klappet sammen. Der medfølger en samlevejledning, og du er også velkommen til at spørge om hjælp på hjælpemiddeldepotet.

I skal kvittere for, at I har modtaget kørestolen, redningsvest og regler for anvendelse. Kørestolen og redningsvest tjekkes ved aflevering.

Kontakt hjælpemiddeldepotet på hmd@gentofte.dk  eller på telefonnummer 39 98 39 89.