Gå til hoved indhold

Lene Tranberg er Gentoftekunstneren 2023

Arkitekt Lene Tranberg er udnævnt til Gentoftekunstneren 2023. Med udnævnelsen anerkender Gentofte Kommunalbestyrelse Lene Tranbergs langvarige og enestående bidrag til dansk arkitektur med bygningsværker, som altid giver noget tilbage til omgivelserne, til byen og til mennesket.

Lene Tranberg er en af Danmarks absolut førende arkitekter. Hun blev uddannet fra Det Kongelige Akademis Arkitektskole i 1984, og året efter stiftede hun sammen med Boje Lundgaard tegnestuen Lundgaard & Tranberg. I dag har tegnestuen 64 medarbejdere og ejes af Lene Tranberg og 14 partnere.

Lundgaard & Tranberg har tegnet almene boliger, børnehaver, skoler, kraftværker, museer og kulturhuse, og er anerkendt verden over. Blandt hovedværkerne er Tietgenkollegiet i Ørestaden, CBS-Kilen på Frederiksberg, Axel Towers ved Tivoli, Sorø Kunstmuseum, Frihedsmuseet i Churchill Parken samt Skuespilhuset. I 2021 skabte Lundgaard & Tranberg en totalinstallation til Den Danske Pavillon ved arkitekturbiennalen i Venedig, og aktuelt står tegnestuen bag Tuborg Strandeng og det nye Statens Naturhistoriske Museum, som er et af de største museumsbyggerier i Danmark i nyere tid.

Læs mere om dette års Gentoftekunster i kommunens pressemeddelelse