Gå til hoved indhold

Alle partier indgår budgetaftale for 2023-2024

Torsdag 15. september blev der indgået en ny toårig budgetaftale på Gentofte Rådhus.

Det er en enig kommunalbestyrelse, som står bag aftalen, der er indgået af Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Venstre og Enhedslisten. For Enhedslistens vedkommende er det første gang, at partiet er med i et budgetforlig i Gentofte.

Med titlen GENTOFTE TÆNKER OG HANDLER LANGSIGTET understreger partierne betydningen af at sikre handling og økonomi bag en række langsigtede indsatser. Der er blandt andet behov for høje klima-ambitioner, en fortsat indsats for trivsel og sundhed hos børn og unge – og at kommunen også i fremtiden forbliver en attraktiv arbejdsplads for dygtige medarbejdere.

Forligspartierne er enige om at afsætte store beløb de kommende to år til indsatser for klima og bæredygtighed. Der vil blive investeret massivt i at møde udfordringen med at fastholde og rekruttere medarbejdere, mens kommunens Ungeindsats nu bliver permanent med en fast bevilling. Derudover afsættes der betydelige beløb til at forbedre forholdene for sårbare børn og deres familier.

Se pressemeddelelse om budgetaftale

Læs hele budgetaftalen