Gå til hoved indhold

Ny Fulton-klasse søger elever

Kom til informationsaften på Bakkegårdsskolen om den næste Fulton-klasse, der starter op efter sommerferien.

Gentofte Kommune har et særligt udskolingstilbud, der kaldes ”Fodbold Fulton”. Det bygger på en overbevisning om, at alle elever kan finde glæde i skoledagen og blive fagligt dygtigere, hvis skoledagen tager udgangspunkt i noget, som eleverne brænder for. I dette tilfælde fodbold.

”Forløbet bygger på glæden ved at spille fodbold og på det stærke fællesskab, der opstår, når elever og lærere samles om en fælles interesse,” siger Nick Christensen. Han har en fortid som professionel fodboldspiller og er i dag en af de centrale kræfter i Fodbold Fulton udskolingsforløbet på Bakkegårdsskolen.

Sammen med lærerkollegerne Frederik Lindberg og Anders Norquist underviser han klassen i stort set alle fag i alle 3 år. Samtidig er de fodboldtrænere for det hold, som klassen også er.

”Vi træner fodbold to gange om ugen i skoletiden og spiller kampe som et hold. Det skaber en helt særlig samhørighed. Mange af eleverne sammenligner det med et efterskoleophold, fordi man kommer så tæt på hinanden, når man er sammen både i skoletiden og i fritiden,” fortæller Nick Christensen.

”I klassen er der samme tydelige rammer og regler som på en fodboldbane, men også overskud til at undervise hver elev på den måde, der giver mening for den enkelte. Pensum er det samme som i et hvert andet udskolingsforløb, men undervisningen inddrager fodbold, når det giver mening.”

Kom til informationsmøde den 16. marts

Onsdag den 16. marts kl. 17 inviterer Bakkegårdsskolen til informationsmøde om den næste Fulton-klasse. Lærerne og nuværende elever fortæller om hverdagen, ligesom der vil være mulighed for at stille spørgsmål. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig til mødet, alle er velkomne.

Tilbuddet er implementeret på forskellige klassetrin, så hvis man fristet af forløbet, men skal i 8. klasse efter sommerferien, er der altså stadig mulighed for en skoledag med fodbold og fællesskab som omdrejningspunkt.

Bakkegårdsskolen ligger på Skolebakken 20, 2820 Gentofte.

Yderligere information

For mere information, kan du kontakte skoleleder Rikke Michan på telefon 3998 5100 eller projektleder Christina Wex på telefon 4031 2405.

Læs mere på www.fodboldfulton.info

Billedtekst: Kunne du være fristet af en skoledag, hvor klassen også er et fodboldhold, og hvor en del af undervisningen inddrager fodbold for at gøre den mere motiverende, så kom og lyt med den 16. marts