Gå til hoved indhold

DrugRebels får Gentofte Kommunes Initiativpris 2022

Gentofte Kommunes Initiativpris går i år til den frivillige forening DrugRebels, som arbejder for at oplyse unge og forældre om rusmidler.

DrugRebels har siden 2009 arbejdet efter en klar vision: At inspirere og informere unge til at træffe et bevidst valg i forhold til alkohol og stoffer. DrugRebels arbejder for, at flere er i stand til at vælge stofferne fra.

DrugRebels og deres engagerende roadshow giver forskellige vinkler på rusmidler fra en coach, en læge og en ung, der har eksperimenteret med stoffer, som de fleste unge kan spejle sig i. Første show var på Øregaard Gymnasium, og siden er DrugRebels nået ud til mere end 160.000 unge i hele landet.

Aktuelt har DrugRebels særligt fokus på at nå ud til forældre: DrugRebels har med støtte fra A.P. Møller Fonden lavet en undersøgelse, der entydigt peger på, at unge vil have deres forældre på banen. Derfor har de lanceret en forældreapp og holder forældreshows, der giver viden og inspiration til de vigtige men svære samtaler, man skal have hjemme over middagsbordet.

Kom med, når prisen overrækkes

DrugRebels modtager Initiativprisen ved et forældreshow i Rådhushallen den 27. september kl. 19. Alle er velkomne, det er gratis og man tilmelder sig ved at sende en sms med teksten ’DRUGREBELS GENTOFTE’ til 1245.

Om Gentofte Kommunes Initiativpris

Gentofte Kommune har en lang og god tradition for, at borgere og foreninger gennem frivilligt arbejde involverer sig i lokalsamfundet. Det særlige engagement ønsker Gentofte Kommune at anerkende med Initiativprisen.

Prisen går årligt til en person eller en gruppe af personer, der har gjort en særlig indsats for lokalsamfundet, fortrinsvis inden for det sociale eller kulturelle område, eller for en særlig indsats inden for idræts- eller erhvervslivet.

Ud over æren får prismodtageren 25.000 kr. Gentofte Kommunes Initiativpris er blevet uddelt årligt siden 2008.