Gå til hoved indhold

Du kan brevstemme i perioden 20. april-28. maj

Den 1. juni 2022 er der folkeafstemning om det danske forsvarsforbehold. Fra onsdag den 20. april til og med lørdag den 28. maj 2022 kan du afgive din brevstemme i Kommuneservice på Gentofte Rådhus.

For at brevstemme skal du medbringe legitimation, som f.eks. pas, kørekort eller sundhedskort. Du behøver ikke et valgkort for at kunne brevstemme.

I perioden onsdag den 20. april-fredag den 28. maj 2022 er der også åbent for at brevstemme på kommunens biblioteker.

Se oversigt over bibliotekernes adresser og åbningstider på Gentofte Bibliotekernes hjemmeside.

Særlige hjælpemider ved brevafstemning 

I Borgerservice er der opstillet en særlig valgboks samt hæve-sænke-bord til kørestolsbrugere, samt særlige filtpenne, lup, LED-lampe og CCTV til svagtseende.

På Hovedbiblioteket er der også opstillet en særlig valgboks samt hæve-sænkebord til kørestolsbrugere, her er der ikke særlige hjælpemidler til svagtseende.

Brevafstemning i hjemmet

Vælgere, der på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke vil kunne møde frem på afstemningsstedet, kan brevstemme i hjemmet.

Vælgere, der har mulighed for at brevstemme på sygehuse og under dagophold på plejehjem, kan ikke brevstemme i eget hjem.

Vælgere, der er i stand til at møde frem på afstemningsstedet, men som på grund af manglende førlighed, svagelighed eller lignende ikke kan bevæge sig ind i valglokalet eller stemmerummet, kan foretage stemmeafgivning umiddelbart uden for stemmelokalet. Disse vælgere vil derfor ikke i almindelighed kunne brevstemme i hjemmet.

Ansøg om at brevstemme i hjemmet

Hvis du ønsker at brevstemme i hjemmet, skal du indsende en ansøgning til kommunen.

Hent ansøgningsskema til anmodning om at brevstemme i hjemmet.

Skemaet fås ved at kontakte Kommuneservice på telefon: 39980000 eller ved at sende en e-mail til kommuneservice@gentofte.dk 

Ansøgningen/anmodningen skal sendes til Kommuneservice senest fredag den 20. maj 2022 kl. 18. Hvis kommunen har modtaget din ansøgning inden for fristen, vil du herefter modtage en meddelelse om, hvilken dag brevafstemningen i hjemmet vil foregå.

Hvis du fortryder din brevafstemning

Hvis du brevstemmer inden afstemningsdagen og senere fortryder din stemme, kan du ændre din stemme ved at brevstemme igen senest lørdag den 28. maj. Det er altid den senest afgivne brevstemme, der er gyldig. Du kan derimod ikke stemme på selve afstemningsdagen den 1. juni, hvis du allerede har brevstemt.

Relevante links