Gå til hoved indhold

Hvordan leder vi bæredygtig udvikling?

Lyt til Gentofte Kommunes podcast om ledelse af bæredygtig udvikling.

I Gentofte Kommune vil vi gerne omsætte verdensmålene til konkret og lokal handling. Det kræver, at vi alle lærer nyt og deler viden.

I podcasten ’Hvordan leder vi bæredygtig udvikling?’ lytter vi til nogle af dem, der har allerstørst erfaring med, hvordan vi griber opgaven an og om, hvad det er vi skal kunne for at lede en solid bæredygtig udvikling i en kommune.

Podcasten er produceret af Gentofte Kommune og LYDPOL og er tilgængelig i de apps, hvor du plejer at lytte til podcasts.

1:3 Overtræk på klimakontoen

Kommunerne spiller en nøglerolle i den grønne omstilling – både når det handler om at skabe de rammer, der gør at borgerne kan leve klimaansvarligt, og når kommer til at inspirere, lære og dele viden.

I dette afsnit møder vi Gentofte Kommunes borgmester, Michael Fenger, og klimaforsker Katherine Richardson for at blive klogere på, hvad bæredygtig udvikling vil sige, hvordan vi som kommune kan give den én på klima-sinkadusen, og hvorfor ledelse af bæredygtig udvikling er en både naturlig og nødvendig del af ledelsesopgaven.

Apple podcast - afsnit 1 "Overtræk på klimakontoen"
Spotify - afsnit 1 "Overtræk på klimakontoen"
Podimo - afsnit 1 "Overtræk på klimakontoen"
Google Podcast - afsnit 1 "Overtræk på klimakontoen"
Transkription af afsnit 1 "Overtræk på klimakontoen"

2:3 Danmarks største romkugle

Den grønne omstilling er den største samfundsomvæltning siden 1700-tallet. Den kræver massiv kompetenceopbygning og nye teknologiske løsninger, men har også sendt os ud på en følelsesmæssig erkendelsesrejse. Det mener, Henrik Müller, som er klimachef i Aarhus Kommune.

I dette afsnit kan du høre hans bud på, hvorfor kulturen spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling, og hvordan vi skaber bedre løsninger på komplekse problemer med paradoksledelse. Og så kan du blive klogere på, hvordan en kæmpemæssig romkugle hjælper til at sætte ansigt på den grønne omstilling.

Apple podcast - afsnit 2 "Danmarks største romkugle"
Spotify - afsnit 2 "Danmarks største romkugle"
Podimo - afsnit 2 "Danmarks største romkugle"
Google Podcast - afsnit 2 "Danmarks største romkugle"
Transkription af afsnit 2 "Danmarks største romkugle"

3:3 Sæt klima i system

Morten Westergaard har som klimachef i Middelfart Kommune været med til at forme en af landets mest ambitiøse klimaindsatser.

I dette afsnit fortæller han om, hvad det betyder, at klima og bæredygtighed er blevet et fast punkt i alle sagsfremstillinger, hvordan vi kan påvirke udviklingen gennem indkøb, puljer og tilskud, og hvorfor han mener, at læring, drift og “ind i den faste plan” er de vigtigste elementer for at lykkes med en solid bæredygtig udvikling.

Apple podcast - afsnit 3 "Sæt klima i system"
Spotify - afsnit 3 "Sæt klima i system"
Podimo - afsnit 3 "Sæt klima i system"
Google Podcast - afsnit 3 "Sæt klima i system"
Læs transkription af afsnit 3 "Sæt klima i system"