Digitale vælgererklæringer

Nu bliver det muligt for partier, som gerne vil stille op til folketingsvalg og Europa-Parlamentsvalg, at indsamle vælgererklæringer uden at skulle opsøge folk fysisk.

Social- og Indenrigsministeriet lancerer den digitale vælgererklæring under navnet vaelgererklaering.dk.

Med den nye løsning bliver det væsentligt nemmere for en vælger at støtte opstillingen af et parti. Partiet vil også få et præcist overblik over, hvor mange vælgererklæringer der er indsamlet.

Kommunerne skal ikke længere behandle vælgererklæringer, så fremover vil partierne kunne få godkendt vælgererklæringen hurtigere.

Sådan afgiver man sin vælgererklæring

Vælgeren giver partiet sin e-mailadresse, som partiet indtaster på ministeriets vælgererklæringsside.

Efter 7 dage modtager vælgeren en e-mail retur med et link til systemet, hvor man logger sig ind med NemID og afgiver sin vælgererklæring. Derefter får man en kvittering med Digital Post.

Som noget nyt kan man via sin kvittering trække erklæringen tilbage, hvis man ønsker det. Man kan også som hidtil afgive en vælgererklæring på papir.

En vælger kan fortsat kun støtte ét parti ad gangen med én vælgererklæring. En vælgererklæring gælder 18 måneder eller indtil næste valg, hvis partiet er opstillingsberettiget.

For at stille op til folketingsvalg skal et parti indsamle 20.109 vælgererklæringer svarende til stemmerne til ét folketingsmandat.

Hjemmesiden vaelgererklaering.dk er partiernes indgang til systemet. Vælgere skal kontakte det enkelte parti for at afgive en vælgererklæring.

 

Ansvarlig for siden:

Borgmestersekretariatet
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39980000,