Skånsom træning

Visse af Gentofte Kommunes foreninger og aftenskoler tilbyder aktiviteter målrettet borgere med behov for skånsom træning, f.eks. i forbindelse med hjerte- og lungeproblemer eller diabetes.

Blid yoga

Blid yoga er for alle aldre og kroppe. Tempoet er roligt, så alle kan være med. Du er velkommen, selvom du måtte have skader eller skavanker, der skal tages særligt hensyn til. Stillingerne kan tilpasses den enkelte. Yogaen vil være en god blanding af hatha yoga, blid hatha yoga, yin yoga samt åndedrætstræning.
Du vil opleve øvelser til at "smøre" leddene, stillinger der styrker musklerne og træner balancen, skønne stræk der øger smidigheden, masser af guidning for åndedrættet, samt en god afspænding, hvor effekten af yogaen integreres i krop og sind. Du vil blive stærkere og smidigere og opnår øget velvære i krop og sind.

Læs mere om Blid Yoga hos Gigtskolen 

Diabetes (FOF Gentofte)

Fysisk aktivitet forebygger udviklingen af type 2 diabetes, og derfor er fysisk træning sammen med diæt og medicin hjørnestene i behandlingen af type 2 diabetes. Formålet med vores holdtræning er at motivere og støtte patienter med type 2 diabetes i at påbegynde og fastholde en aktiv livsførelse. Træningen består bl.a. af kondicykel, gangbånd & styrketræning.

For mere information kontakt os på telefon 39 63 70 10.

Læs om FOF Gentofte

Hjertetræning (FOF Gentofte)

Flere personer er bange for at dyrke motion efter en blodprop eller en hjerteoperation, men det er vigtigt, at man kommer i gang igen. Vi træner kondi, laver styrketræning og afspænding. Du lærer din krop at kende og finder ud af, hvor meget din krop kan klare. Øvelserne tilpasses dit behov og fysiske form.

For mere information kontakt os på telefon 39 63 70 10.

Læs om FOF Gentofte

Kombihold afspænding/motion i vand og på land

På dette hold er der afspænding på land i 45 minutter og efterfølgende træning i varmtvandsbassin i 45 minutter. Bassintræning er en effektiv og skånsom træningsform. Vandets bærende evne giver dig større bevægelighed og du kan lave øvelser, som du ellers ikke kan på land. Samtidig øger vandmodstanden din muskelstyrke, balance, koordinationsevne og kropsbevidsthed.

Læs mere om Kombihold hos Gigtskolen

Lungetræning (FOF Gentofte)

Kurset henvender sig til personer, der let bliver forpustet eller har brug for at sidde ned indimellem under træningen. Deltagere med lunge- eller hjerteproblemer, overvægt eller stress kan få gavn af kurset. Der vil foruden fysisk træning også gives vejledning i at bruge det åndedræt, som lungerne kan trække. Oplev en skånsom optræning af muskler og kondition.

For mere information kontakt os på telefon 39 63 70 10.

Læs om FOF Gentofte

Stavgang

Undervisningen begynder med opvarmning og træning af den korrekte teknik, hvorefter der er fælles stavgang i parken. Underviseren instruerer deltagerne i, hvor lange stavene bør være og viser, hvordan den korrekte længde måles. Deltagerne medbringer egne stave, som skal være justerbare. Undervisningen foregår på små hold og underviseren tilpasser øvelserne til den enkelte deltagers fysiske formåen og behov.

Læs mere om Stavgang hos Gigtskolen

Varmtvandsbassintræning

Bassintræning er en effektiv og skånsom træningsform. Vandets bærende evne giver dig større bevægelighed, og du kan lave øvelser, som du ikke kan på land. Samtidig øger vandmodstanden din muskelstyrke, balance, koordinationsevne og kropsbevidsthed.
Træningen består af rolige og kontrollerede bevægelser, og øvelserne tilpasses den enkeltes formåen, så skader og overbelastning undgås. Det er en ideel træningsform for personer med problemer i fx ryg, hofter, led eller muskler. Det varme vand virker smertelindrende og derfor er bassintræning særlig relevant for dig, hvis du er smerte- og funktionspåvirket i en sådan grad, at almen træning ikke er mulig.

Læs mere om Varmtvandsbassintræning hos Gigtskolen

Klik for at komme retur til Tilbud i foreninger og aftenskoler