Skoleopland

Se hvilke skoler, der ligger inden for 2,5 km i gåafstand fra din bolig.

I forbindelse med sammenlægningen af skolernes distrikter i et samlet skoledistrikt, er der opsat en række fordelingsprincipper.

Principperne betyder, at alle børn i indskrivningsperioden til 0. klassetrin, tilbydes en skole indenfor en gåafstand fra barnets bopæl på højst 2,5 km, hvis dette er muligt, med mindre familien selv har ønsket en anden skole med ledig kapacitet.

Der er oprettet en søgefunktion, hvor det er muligt at se, hvilke skoler, der ligger inden for 2,5 km fra en specifik adresse.

Hvis du er tilflytter til kommunen, vil dit barn få tilbudt plads på en af skolerne, hvor der maksimalt er 25 elever i gennemsnit på årgangen. Fra 0. - 3. klassetrin tilbydes ligeledes en skole indenfor en gåafstand fra barnets bopæl på højst 2,5 km, hvis dette er muligt. Fra 4. - 9. klassetrin tilbydes dit barn plads på en af vores 11 folkeskoler med maksimalt 25 elever i gennemsnit på årgangen.

Hvis du ønsker, at dit barn skal skifte skole i Gentofte Kommune, kan barnet skifte til en skole, hvor der maksimalt er 23 elever i gennemsnit på årgangen. Kontakt Børn og Skole, Kultur, Unge og Fritid for oplysning op, hvor der er plads. Ved særlige forhold, af pædagogisk karakter, kan Børn og Skole, Kultur, Unge og Fritid beslutte, at lukke for optag på et klassetrin.

 

Søg i skoleopland

I skoleoplandssøgningen kan du søge efter skoler, der ligger inden for 2,5 km fra din adresse.

Åben funktionen Skoleoplandssøgning

Vær opmærksom på, at funktionen søger i en stor database, og kan derfor forekomme langsom.

Du finder link til en vejledning i funktionen i linksamlingen.