Legepladsen på Brodersens Allé

Grøn legehave for børn op til ca. 6 år i villakvarteret nordvest for Hellerup Station. Legepladsen har tre rum med hække mellem. Renoveret i 2012.

Vippeskib

Lige inden for lågen byder Sean Mckennas granitskulptur ’Frihedens fugl’ velkommen i sit eget lille rum med bøgehække omkring.

Til højre kan man smutte gennem ’døren’ i hækken ind til pilebakken og trække sig op på toppen med rebet. Fra rutsjebanen balancerer man på store kampesten hen til sand-søen. Bagved er der lave gynger og endnu længere inde i det grønne en platform i træ – til sandkager eller måske en lille optræden.

I det tredje rum slynger sandkassen sig i buer omkring et bølgende hav af planter, der kan krydses ad en smal bro. På plænen er det store vippeskib klar til en sejltur med en hel flok børn på en gang.

Træer og buske i de gamle haver bagved giver en beskyttet og frodig stemning. Inde på legeplad-sen vokser en håndfuld kirsebærtræer. Bord og bænke, der kan flyttes rundt, gør det oplagt at tage madpakken med. Legepladsen er indhegnet.

Legeredskaber:
Bakke med rutsjebane
To lave gynger
Trædæk
Balancebro
Mini-karrusel til en person
Sandareal
Vippeskib
”Tangskov” af stolper med sanse-elementer.

Her finder du legepladsen:

Her finder du legepladsen på Brodersens Allé

Andre legepladser i denne del af kommunen: Øregård ParkHellerup Strandpark, Søholmslund