Gå til hoved indhold

Gentofte Kommune forbedrer trafiksikkerheden på Hyldegårdsvej

Farten skal ned og sikkerheden for de bløde trafikanter skal op i og omkring de tre rundkørsler på Hyldegårdsvej.

Gravearbejdet er godt i gang ved et par af rundkørslerne på Hyldegårdsvej.

Arbejdet går ud på at forbedre trafiksikkerheden i og omkring de tre rundkørsler ved Hyldegårds Tværvej, Gyldenlundsvej og Ordrup Jagtvej, som ligger nærmest i forlængelse af hinanden.

Inden for de sidste fem år har der været 11 ulykker i de tre rundkørsler – flere af dem alvorlige – som oftest har gået ud over bløde trafikanter. Det er en strækning, hvor der færdes rigtig mange børnehave- og skolebørn, som vi gerne vil sikre en tryggere cykeltur i hverdagen.

Derfor sænker Gentofte Kommune nu fartgrænsen på hele strækningen fra 50 til 40 km/t, ligesom der kommer bump i rundkørslerne, og midterøerne bliver udvidet - alt sammen for at få farten ned.

Samtidig får alle trafikanter på vej ind i rundkørslerne bedre oversigtsforhold bl.a. ved, at nogle buske og parkeringspladser bliver fjernet, ligesom der kommer flere heller og tre fodgængerfelter bliver rykket.

Endelig bliver de blå cykelfelter på vejen fjernet, fordi nyere forskning har vist, at de skaber falsk sikkerhed for cyklisterne i netop denne type rundkørsel.

Gentofte Kommune er i gang med arbejdet i to af rundkørslerne og går i gang med den tredje på den anden side af nytår. Vi forventer at være færdige med arbejdet i løbet af 2025.