Gå til hoved indhold

Gentofte Kommune

Gå til Gentofte.dk

Gentofte Kommune

By og hjem uden rotter

Rotten er et skadedyr, som vi skal hjælpe hinanden med at bekæmpe. Bliv klogere på, hvordan du kan undgå at tiltrække rotter.

Forebyggelse af rotter

Det er ingen skam at have rotter. Kun en skam ikke at gøre noget ved det! Du skal anmelde det, når du ser en rotte eller tegn på rotter  – også selvom det ikke er hjemme hos dig selv.

Se vores kampagner og få gode råd til, hvordan du holder din grund og byen fri for rotter.

Anmeld rotter

Din indsats gør en forskel

 • Undgå rotter i din vilde have

  Den vilde have er vigtig for et mangfoldigt plante- og dyreliv, men selvom vi gerne vil invitere flere dyr ind i haven, så er rotten ikke velkommen! Du skal derfor holde ekstra øje med tegn på rotter, når du har en have med gode vilkår for vilde dyr. Det kan også betale sig at tage et par forholdsregler, hvis du går fra en trimmet have til mere vildskab - så du ikke inviterer rotterne ind.

  Læs mere om, hvordan du undgår rotter i din vilde have
 • Undgå rotter, når du holder dyr i haven

  Fodrer du dyr, fx kaniner, hunde, høns og fugle i haven, kan det tiltrække rotter. Du skal derfor sikre dit dyrehold bedst muligt. Rotten er altædende og spiser derfor også æg, dyreunger og andre dyrs ekskrementer, hvis de kan komme til det.

  Læs mere om, hvordan du undgår rotter, når du holder dyr i haven
 • Undgå rotter under terrasser, skure og mindre bygninger

  Rotter bygger reder på tørre steder. Derfor elsker de vores overdækkede arealer. Især under hævede terrasser kan rotter uforstyrret leve. Det samme gælder skure og legehuse uden et støbt fundament. Det er derfor vigtigt, at du husker at sikre småbygninger mod rotter.

  Find ud af hvordan du undgår rotter under terrasser, skure og mindre bygninger

Spørgsmål og svar