Gå til hoved indhold

Du kan brevstemme i perioden 11.-28. oktober

Den 1. november 2022 er der folketingsvalg. Fra tirsdag d. 11. oktober 2022 kan du afgive din brevstemme i Kommuneservice på Gentofte Rådhus og på kommunes biblioteker.

For at brevstemme skal du medbringe legitimation, som f.eks. pas, kørekort eller sundhedskort. Du behøver ikke et valgkort for at kunne brevstemme.

Brevafstemningen foregår i Kommuneservice på adressen:

Gentofte Rådhus
Bernstorffsvej 161
2920 Charlottenlund

Brevafstemningen foregår indenfor de almindelige åbningstider i Kommuneservice:

  • Mandag til onsdag kl. 8-16
  • Torsdag kl. 8-18
  • Fredag kl. 8-14

Kommuneservice holder også åbent for brevstemmeafgivning på følgende dage:

  • Lørdag den 15. oktober kl. 9-12
  • Lørdag den 22. oktober kl. 9-12
  • Torsdag den 27. oktober kl. 8-20
  • Fredag den 28. oktober kl. 8-20

I perioden tirsdag den 11. oktober-fredag den 28. oktober 2022 er der også åbent for at brevstemme på kommunens biblioteker. Bemærk, fredag den 28. oktober kl. 16 lukkes der for brevafstemning på Hovedbiblioteket på grund af et politisk arrangement. 

Se oversigt over bibliotekernes adresser og åbningstider på Gentofte Bibliotekernes hjemmeside


Særlige hjælpemidler ved brevafstemning

I Borgerservice er der opstillet en særlig valgboks samt hæve-sænke-bord til kørestolsbrugere, samt særlige filtpenne, lup, LED-lampe og CCTV til svagtseende.

På Hovedbiblioteket er der også opstillet en særlig valgboks samt hæve-sænkebord til
kørestolsbrugere, her er der ikke særlige hjælpemidler til svagtseende.


Brevafstemning i hjemmet

Vælgere, der på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke vil kunne møde frem på afstemningsstedet, kan brevstemme i hjemmet.

Vælgere, der har mulighed for at brevstemme på sygehuse og under dagophold på plejehjem, kan ikke brevstemme i eget hjem.

Vælgere, der er i stand til at møde frem på afstemningsstedet, men som på grund af manglende førlighed, svagelighed eller lignende ikke kan bevæge sig ind i valglokalet eller stemmerummet, kan foretage stemmeafgivning umiddelbart uden for stemmelokalet. Disse vælgere vil derfor ikke i almindelighed kunne brevstemme i hjemmet.


Ansøg om at brevstemme i hjemmet

Hvis du ønsker at brevstemme i hjemmet, skal du indsende en ansøgning til kommunen.

Hent ansøgningsskema til anmodning om at brevstemme i hjemmet

Skemaet kan også fås ved at kontakte Kommuneservice på telefon: 39980000 eller ved at sende en e-mail til kommuneservice@gentofte.dk 

Ansøgningen/anmodningen skal sendes til Kommuneservice senest torsdag den 20. oktober 2022 kl. 18. Hvis kommunen har modtaget din ansøgning inden for fristen, vil du herefter modtage en meddelelse om, hvilken dag brevafstemningen i hjemmet vil foregå.

Hvis du fortryder din brevafstemning

Hvis du brevstemmer inden afstemningsdagen og senere fortryder din stemme, kan du ændre din stemme ved at brevstemme igen senest fredag den 28. oktober. Det er altid den senest afgivne brevstemme, der er gyldig. Du kan derimod ikke stemme på selve afstemningsdagen den 1. november, hvis du allerede har brevstemt.