Gå til hoved indhold

Programmet er klar til Kultur & Festdage 2022

Den 9.-12. juni er der Kultur & Festdage i Gentofte, og programmet byder blandt andet på byvandringer, gademarkeder, koncerter, børneteater, familiefestival, havekunst og cykeltour for korte ben.

Foreninger, kirker, kulturinstitutioner, detailhandlen, frivillige og mange andre er gået sammen om at skabe et stærkt program med gode, lokale oplevelser til årets Kultur & Festdage.

Vi mødes i gaderne

Strandvejen, Gentoftegade, Jægersborg Alle og den grønne plæne i Vangede - alle vegne er der lagt op til markedsstemning med musik fra både lokale talenter og danske hitmagere, god jazz og MPG-stjerner. Der er også plads til kunstprojekter, skattejagt, lækre biler, klovnerier, boder og naturligvis masser af godt naboskab.

Og er du på udkig efter nye fællesskaber, så er der gode snakke at tage med ildsjælene omkring Danmarks Mindste Forsamlingshus på Charlottenlund Station og i Byens Hus på Hellerupvej, hvor du kan høre om alt det, du kan være med til at skabe.

Tænk, løb, kør

Familiefestivalen Sej, Sund og Sikker er i år tilsat et godt stænk naturvidenskab, så der er noget at tænke over og tale om for hele familien: The one and only Sigurd Barrett gæster Øregårdsparken med sit show om naturvidenskab - i år er det nemlig internationalt naturvidenskabsår. Ungerne kan løbe med i Børneulykkesfondens to løb, og som altid rummer festivalen et hav af sjove aktiviteter om alt det seje, sunde og sikre.

Det er også nu, I kan varme op til Tour de France: BørneTour kommer til Gentofte med et storstilet cykelløb for børn: Her møder du Ordrup Cykle Klub, Danmarks Cykelunion og en masse andre cykelentusiaster, der er klar til en festlig eftermiddag.

Det skønne grønne

Forstbotanisk Have og Brandts Have - to af Gentoftes skønne haver - modtager en fornem udnævnelse, og det bliver fejret med taler, musik og naturligvis rundvisning for alle med grønne fingre eller kærlighed til skjulte perler.

I kan også besøge en havhave, en nyttehave og en vild have, hvor I kan få gode samtaler om bæredygtighed, biodiversitet og naturpleje. Skal der mere fart på, er der vandreture med Dansk Vandrelaug, der tager dig på ture gennem landskabet.

Lyden af træer og teater for alle

Der er masser af forestillinger for børn - og det er som bekendt kunst for alle aldre: Ordløs tragikomik om grænser mellem mennesker, fortællekoncert om lyden af træer og halsbrækkende akrobatik om fællesskaber. Har ungerne en kreativ nerve, er der rig mulighed for selv at få hænderne i gang - hos Bloom Institute, på biblioteket og i gaderne.

Bellevue Teatret giver særpris på en anmelderrost, international danseforestilling om krig, flugt og medmenneskelighed under 2. verdenskrig - det er mest for voksne.

Gå på opdagelse i historien

Du kan komme med helt tilbage til oldtiden under Kultur & Festdage og få ny viden om gravhøjene, som ligger mange steder i Gentofte. Du kan også gå med på Lokalhistorisk Forenings vandreture og høre om den rige historie mellem vores huse. Også kirker og Sankt Lukas Stiftelsen slår dørene op og fortæller historien om steder, du ofte går forbi, men måske ikke kender.

De spiller for dig

Det er musikken, der binder sløjferne på det hele, og igen i år er der virkelig mange koncerter at vælge imellem. Du kan høre Copenhagen Big Band, der giver dig lyden af Frank Sinatra og Count Basie, koret Doo Wop, der synger popsange og Gentofte Gospel Choir, der synger for fred og fællesskab. Der er også middelaldermusik, koncert med Afenginn, Shu-bi-dua- og Kim Larsen-covernumre, jazz, fællessang og klassisk musik med toner fra Bach, Mozart og Ralph Vaughan Williams.

Program og tilmelding

Start din planlægning nu - du finder det trykte program på bl.a. bibliotekerne, og vil du følge de seneste opdateringer og have direkte links til tilmelding og billetter, så skal du klikke ind på kulturogfestdage.dk. Følg også med på Facebook/kulturogfestdage