Gå til hoved indhold

Kommunens digitale selvbetjeningsløsninger (pas, kørekort, vielse og samtykke) og dokumentboks til afhentning af fx nyt pas kan ikke anvendes fra fredag d. 24. marts kl. 18 til søndag d. 26. marts kl. 20 på grund af vedligeholdelse. Vi beklager ulejligheden. 

Kommunens digitale selvbetjeningsløsninger (pas, kørekort, vielse og samtykke) og dokumentboks til afhentning af fx nyt pas kan ikke anvendes fra fredag d. 24. marts kl. 18 til søndag d. 26. marts kl. 20 på grund af vedligeholdelse. Vi beklager ulejligheden. 

Husk at indstille din kandidat til Klimaprisen 2022

Gentofte Kommune hylder årets bedste lokale klimainitiativ med en Klimapris på 25.000 kr.

Har du en kandidat i tankerne, så send din indstilling senest den 13. juni 2022. Du må gerne indstille et initiativ, du selv er med i.
Klimaprisen gives til personer, borgergrupper, virksomheder, foreninger, organisationer og kultur- og uddannelsesinstitutioner (ikke-kommunale), der er bosat eller beliggende i Gentofte Kommune. 
For at komme i betragtning til prisen, skal klimainitiativet opfylde følgende kriterier i større eller mindre grad:
  1. Initiativet omsætter abstrakte, globale verdensmål lokalt og konkret
  2. Initiativet har en nytænkende og kreativ tilgang til løsning af en konkret klimaudfordring
  3. Initiativet bidrager til øget miljømæssig, social- og/eller økonomisk bæredygtighed
  4. Initiativet vægter formidling, inddragelse og/eller synlighed højt
  5. Initiativet er aktuelt 
Initiativer kunne f.eks. være en begivenhed, et tiltag, en bygning, et produkt, en kampagne, arbejdsgang eller en ny måde at gøre tingene på.

Sådan indstiller du et initiativ

Du indstiller et initiativ ved at sende en kort beskrivelse af initiativet, og hvordan det forholder sig til de fem kriterier for at modtage prisen. Hvert kriterium bedømmes med 1-5 point
Send indstillingen til Maria Maarbjerg på mmb@gentofte.dk senest 13. juni 2022. 

Bedømmelsen af de indstillede initiativer

Indstillingerne vurderes ud fra de oplistede kriterier og belønnes med 0-5 point for hvert kriterie. De 3-5 kandidater med flest point nomineres til klimaprisen, mens kandidaten med flest point indstilles til prisen til godkendelse i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen. 
De nominerede kandidater offentliggøres i sensommeren. Vinderen får direkte besked og offentliggøres til prisoverrækkelsen, som foregår til Gentofte Mødes fredag d. 2. september 2022.  

Fra Miljøpris til Klimapris

Gentofte Kommune har siden 2009 uddelt en årlig Miljøpris. Kommunalbestyrelsen besluttede i marts 2022 at opdatere navn og uddelingskriterier for denne pris, så den fremover får et stærkere klimafokus. 
Blandt de tidligere vindere af Miljøprisen er bl.a. Andelsboligforeningen Jomsborgvej 27-29/Sundvej 1 for deres klimavenlige gårdmiljø og Repair Café Hellerup for deres store indsats med at hjælpe folk med at få repareret elektronik, tøj, ting og sager i stedet for at smide ud og købe nyt.