Gå til hoved indhold

Programmet er klar til GentofteNatten

Surf-musik og skattejagt. Farver og filmkærlighed. Jazz, ugler og tidsrejser: GentofteNatten er tilbage, og fylder Gentofte med kulturoplevelser fredag den 24. september. Alle arrangementer er gratis.

Kulturlivet er kommet godt i gang igen, og programmet til GentofteNatten er nu klar. Over hele Gentofte er der lagt planer for en helt ekstraordinær eftermiddag og aften i kulturens tegn. Sæt kryds i kalenderen ved fredag den 24. september.

Musik, du kan mærke

Livemusikken har været trængt under corona, men til GentofteNatten er den stærkt tilbage. Gentofte Hovedbibliotek præsenterer et scoop, du vil kunne mærke: The Tremolo Beer Gut spiller old-school surf og western à la Dick Dale og Ennio Morricone - et must-see mellem reolerne i Hellerup. Unge musikere slår dørene op til undergrunden i Musikbunkeren, hvor du kommer tæt på vækstlaget. Det gør du også på Kulturskolerne, hvor der er koncert med skolens talentelever.

Et af GentofteNattens kendetegn er, at musikken finder ud til steder, hvor den ikke er til daglig: Således til Forstbotanisk Have, hvor Messiaskirkens Koncertkor synger, på Jægersborg Allé og Gentofte Torv, hvor Det Danske Pigekor laver små pop-up-koncerter eller på Garderhøjfortet, hvor der er klassisk koncert. I Dyssegårdskirken er der barokmusik, i Jægersborg Kirke er der audiovisuel Inger Christensen-koncert, i Sct. Andreas Kirke er der meditativ sang, og i Vangede Kirke er der koncert for klarinet, bratsch og klaver.

Du kan også være med til overrækkelse af Gentofte Kommunes Kulturpris, som i år går til en musiker, hvis navn offentliggøres senere. Der er sing-along med Gentofte Gospel Choir, og der er masser af musik i Byens Hus.

Fællesspisning, fest og fællesskab i Byens Hus

Byens Hus er Gentoftes nye centrum for initiativ og foreningsliv. På GentofteNatten bliver husets nye scene - Byens Scene - indviet. Hele familien kan danse med til Tikke Takke Trio, og senere leverer Six City Stompers jazz i topklasse. Endnu senere spiller Gentofte Concert Band.

Aftenen igennem er der aktiviteter, der giver dig indblik i husets mange muligheder: Der er fællesspisning og masser af fællesskab, og du kan møde bl.a. Kunstklubben og Ung i Byens Hus og få en snak om frivillighed med Frivilligcentret.

Kunsten, vi mødes om

Kunsten findes alle vegne i GentofteNatten. Øregaard Museum slår dørene op for den anmelderroste udstilling Alt er Tegn med værker af pionéren Vilhelm Bjerke Petersen. På Tranen - Gentoftes udstillingssted for samtidskunst på Hovedbiblioteket - kan du fange en intro til den aktuelle udstilling Agrication af Magnus Andersen. På Gentofte Skole er der genindvielse af et af billedkunstnernes Poul og Aase Gernes værker - en overrumplende farvesætning af hovedtrappen.

I Byens Hus har Kunstklubben sørget for, at der er kunst i huset, og at du selv kan svinge penslen: Der er både udstilling og opstillede søjler, som du - og professionelle kunstnere - kan male på.

Særligt for børn og unge

Kunst og kultur er for alle, men en del arrangementer er skabt særligt til børn og unge: I kan fx komme helt tæt på ægte ugler, når Bellevue Teatret holder ugletimer, tage på historisk skattejagt på Garderhøjfortet eller prøve de matematiske escape rooms. De mindste kan se blå blink og brandbiler på brandstationen eller se en sjov teaterforestilling på Hovedbiblioteket om Odysseus' rejse.

Hos Ung i Byens Hus kan man finde den røde tråd og være med til at skabe et fælles kunstværk, og på Kulturskolerne kan man prøve kræfter med Manga-tegning.

Film og fortællinger

Stjerneinstruktør Thomas Vinterberg gæster Hovedbiblioteket, og du kan høre ham fortælle om Oscarvinderen Druk. Vil du se film, viser Gentofte Kino helt ekstraordinært en af Danmarks første rigtige spændingsfilm - Mordets Melodi fra 1944.

Det Grønlandske Selskab inviterer indenfor og har et stærkt program for aftenen: Du kan høre foredrag om Grønlands historie og om Grønlands klima, og du kan opleve arbejdende grønlandske kunstnere. Lokalhistorisk forening åbner Christiansholm Fort på Hvidørevej og giver dig stedets historie, og i Danmarks Mindste Forsamlingshus - den gamle pavillon ved Charlottenlund Station - kan du tage på tidsrejse tilbage til dengang, der var liv og swing i billetsalget i en fortælling af lyd, musik og historier.

Praktisk

Få hele overblikket i programmet, som du finder på tryk på bl.a. bibliotekerne eller online på gentoftenatten.dk. Alle arrangementer er gratis, men en del steder er der tilmelding efter først til mølle-princippet. Alle informationer - links til tilmelding, opdateringer mm. - finder du på gentoftenatten.dk.

GentofteNatten er finansieret af Kulturpuljen i Gentofte Kommune og er i år sponsoreret af Ørsted, PwC, Novo Nordisk, PKA og IKEA.

Kontaktinformation

Kommunikationskonsulent Pia Andersen Høg
E-mail: pah@gentofte.dk
Tlf. 51 44 12 54