Gå til hoved indhold

Livreddere ved Skovshoved Havn og Hellerup Strand

Flere livreddere og en særlig badezone på Skovshoved Havn er klar til badesæsonen 2021, der nu officielt er begyndt.

For at øge badesikkerheden på Hellerup Strand og i en ny badezone for svømmere ved kajakpoloanlægget på Skovshoved Havn, vil der som noget nyt være livreddere på badestederne hele sæsonen.

De seneste år har der været en stigende interesse for at bade i anlægget på Skovshoved Havn, der oprindeligt især var tiltænkt kajakpolo. Derfor har Kommunalbestyrelsen besluttet at udvide livredningstjenesten – og i den forbindelse også at etablere en tjeneste på Hellerup Strand – så livredderne i videst muligt omfang er til stede dér, hvor borgere gerne vil bade.

Dermed kan du nu møde livreddere på fire af kommunens badesteder: Bellevue Strandpark, Charlottenlund Strandpark, Skovshoved Havn og Hellerup Strand.

Udover livredderhuse, der er bemandet fra kl. 10-18 hver dag i badesæsonen, vil der ved den nye badezone på Skovshoved Havn også blive gennemført en række sikkerhedstiltag. Blandt andet skal en ny flydebro, nye stiger fra bassinet og flydespærrer gøre anlægget mere trygt at svømme i. Der vil også komme bedre belysning i området.

Gentofte Svømmeklub vil varetage livredningsopgaven, og de nye tiltag bliver iværksat på baggrund af en undersøgelse af badeforholdene på Skovshoved Havn, som Rådet for Større Badesikkerhed har gennemført for Gentofte Kommune, og efter dialog med Gentofte Svømmeklub.

Det er altid forbundet med risiko at bade – ikke mindst på dybt vand, som tilfældet er ved kajakpoloanlægget på Skovshoved Havn. Derfor vil der blive skiltet med, at badezonen på dette sted er for gode svømmere.