Gå til hoved indhold

Udendørs anlæg genåbnes

Udendørs idrætsanlæg og bevægelsesklare områder (BKO’er) genåbnes.

I Danmark er der lige nu en nedadgående tendens for de samlede smittetal for corona, og det samme gør sig også gældende i Gentofte Kommune. Derfor genåbner kommunen nu sine udendørs anlæg og faciliteter. Åbningen sker dog under hensyn til de nationale retningslinjer om, at maksimalt fem personer må samles i en gruppe.

Hvis en klub eller forening ønsker at træne under disse forudsætninger, betyder det, at banearealerne skal inddeles i zoner med minimum 2 meters afstand mellem hver. Den enkelte zone skal være på mindst 7,5 kvadratmeter pr. person, dvs. en zone til 5 personer mindst skal være på 40 kvadratmeter - men gerne mere.

Træningsfaciliteterne i parker og lignende, de såkaldt bevægelsesklare områder (BKO’er), genåbner også på samme betingelser, dvs. maksimalt fem personer.

Træn i samme gruppe

I forbindelse med genåbningen opfordrer kommunen klubberne til at arrangere træning, så der trænes i de samme grupper fra gang til gang, og at direkte fysisk kontakt undgås. De forskellige grupper må heller ikke have kontakt til hinanden før, under eller efter træning, og den enkelte træner må kun have kontakt til en gruppe. Toiletterne på idrætsanlæggene vil være åbne, men omklædningsrum forbliver lukkede, så der skal klædes om og bades derhjemme.

Gentofte Kommune forbeholder sig retten til igen at lukke anlæggene ned, hvis reglerne ikke overholdes, eller antallet af smittede stiger igen. Skaterbanen Jägers holdes fortsat lukket efter tidligere anbefaling fra politiet, da områdets karakter gør det svært at overholde forsamlingsforbuddet.

Åbningen af idrætsanlæggene gælder fra i dag, den 19. januar 2021.