Gå til hoved indhold

Hvordan har du det?

Hvert fjerde år tager regionerne pulsen på danskernes sundhed - nu er det tid igen.

Har du nogen at tale med? Har du været hos egen læge? Ryger du? Er din livskvalitet påvirket af coronapandemien? Spørgsmål som disse og flere til lander i løbet af de næste par måneder i Digital Post-kassen hos ca. 300.000 borgere i hele Danmark. 

Den store spørgeskemaundersøgelse af danskernes sundhed, ’Hvordan har du det?’, gennemføres for fjerde gang og er særligt relevant nu, hvor vi står midt i en global sundhedskrise.

Undersøgelsen giver et vigtigt indblik i borgernes sundhed, sygdom og trivsel og hjælper kommunen med at forebygge og sætte ind, hvor der er behov.

Omsættes til indsatser

Da undersøgelsen gentages hvert fjerde år, får kommunen også mulighed for at se på udviklingen over tid og sammenligne med regionen og landet som helhed.

Data fra tidligere undersøgelser er blandt andet brugt til at lave et succesfuldt forløb for inaktive borgere, der var i risiko for at udvikle diabetes, ligesom data fra undersøgelserne også har været med til at øge fokus på den mentale trivsel blandt kommunens unge.

Vind præmier

Spørgeskemaet sendes til 4.900 tilfældigt udvalgte gentofteborgeres Digital Post-kasse eller almindelige postkasse, hvis de er fritaget for digital post. Undersøgelsen løber til og med den 12. maj 2021, og svarer man inden da, deltager man i lodtrækningen om forskellige præmier. Resultaterne fra undersøgelsen forventes offentliggjort i starten af 2022.

Læs mere om undersøgelsen på Region Hovedstadens hjemmeside