Gå til hoved indhold

Sådan sorterer du julens affald

Julen er hjerternes fest. Så hvorfor ikke også gøre det til en hjertesag, at få sorteret julens affald rigtigt?

Vær med til at passe på miljøet, når juleaffaldet skal sorteres. 

  • Juletræet kan du enten aflevere på genbrugsstationen, eller stille det ud til afhentning med haveaffaldet. Træfoden må gerne blive siddende på træet, men fjern pynt. Er træet længere end tre meter, skal du save det over i to stykker. 
  • Gran og andet organisk materiale fra juledekorationer og kranse skal du stille ud til haveaffaldet. Ler, oasis og pynt skal til restaffald. Metaldele, fx ståltråd, skal til metalaffald. Dekorationer, der ikke kan skilles ad, sætter du til restaffald.
  • Gavepapir kan indeholde plast og metal, foruden papir. Derfor skal gavepapiret ikke genanvendes med papiraffaldet. Læg det i stedet i beholderen til restaffald, eller kom det i en klar sæk til storskrald. Flamingo, gavebånd og affald fra afbrændt fyrværkeri skal også til restaffald eller storskrald.
  • Elektronisk juleudstyr, der er udtjent, skal du aflevere på genbrugsstationen eller lægge i miljøboksen.
Du kan læse meget mere om, hvordan du sorterer affald i vores affalds-abc

Afhentning af affald omkring jul og nytår

Affald afhentes som normalt omkring jul og nytår. 
Genbrugsstationen er lukket den 24., 25., 26. og 31. december 2021 og 1. januar 2022 – også inden for den ubemandede åbningstid.
Genbrugsstationen er også lukket i den ubemandede åbningstid i aftentimerne den 23. og 30. december. Affald må ikke efterlades uden for pladsen på grund af risiko for hærværk og brandfare.