Gå til hoved indhold

Klimavenlig mad på tallerkenerne?

Tid

Kl. 17.00-17.45, 2. september 2022

Sted

Dialogteltet

Beskrivelse

Klimavenlig mad på tallerkenerne i Gentofte? Kom til dialog om politiske veje til grønnere mad i kommunen.

Fødevarerne står for omkring 30% af alle Danmarks CO2-udledninger. Det at spise grønnere er derfor en måde at leve mere klimavenligt på. Aarhus, Middelfart og Københavns kommune har reduktionsmål for CO2-udledningerne fra kosten, mens andre prøver kræfter med en plantebaseret valgmulighed – men der er mange veje at gå og flere dilemmaer i at gøre maden grønnere ift. smag, næring, traditioner og økonomi. Til denne debat undersøger Dansk Vegetarisk For­ening og en række Gentofte-politikere sammen med publikum forskellige veje og muligheder for mere klimavenlige måltider i Gentofte Kommune.

Deltagere:

  • Helene Naur Brochmann (F), kommunalbestyrelsesmedlem
  • Marie Brixtofte (B), kommunalbestyrelsesmedlem
  • Christina Wex (C), kommunalbestyrelsesmedlem
  • Sidsel Sofie Poulsen, politisk koordinator i Dansk Vegetarisk Forening (moderator)

Debatten er arrangeret af Dansk Vegetarisk Forening, som du kan læse mere om på vegetarisk.dk