Gå til hoved indhold

Bevæg Dig For Livet - Gentofte

Bevæg Dig For Livet - Gentofte er et partnerskab mellem Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI og Gentofte Kommune. Samarbejdet løber i perioden 2017-2022 og er støttet af TrygFonden og Nordea-fonden.

Hvad vil vi med Bevæg Dig For Livet?

Der er mange fysisk aktive borgere i Gentofte Kommune. Med Bevæg Dig For Livet vil vi gøre det attraktivt for endnu flere at være med i idrættens fællesskaber blandt andet via nye samarbejder, brug af ny teknologi, øget synlighed og en masse forskellige aktivitetstilbud.

Samarbejdet er med sine mål integreret i Gentofte Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik og den politiske vision: En Times Motion Dagligt.

Tre mål

Vi har fastsat tre mål for samarbejdet:

Vi vil øge foreningsdeltagelsen med 10 %, så medlemstallet i Gentofteforeningerne i projektets afslutning i 2022 udgør 45 % af befolkningstallet, svarende til en medlemsfremgang på 3.100 medlemmer.

Vi vil øge idrætsdeltagelsen med 8 % frem mod 2022, så mindst 79 % af de voksne mellem 16 og 80 år i 2022 dyrker idræt, sport eller motion, svarende til 3.500 flere aktive.

Vi vil øge idrætsdeltagelsen med 8 % frem mod 2022, så mindst 90 % af de 10 – 15årige i 2022 er aktive i idræt, sport eller motion, svarende til 400 flere aktive børn.

Eksempler på Bevæg Dig For Livet aktiviteter

Til foreninger i Gentofte Kommune har vi tilbudt gratis medlemskab af en digitale løsning fra firmaet Motivu. Tiltaget skal understøtte medlemsrekruttering gennem øget synlighed og lettere tilmelding til foreningers aktiviteter og prøvetimer.
Vil din forening også prøve Motivu, eller har du lyst til at prøve nye aktiviteter? Så læs mere på Motivus hjemmeside her.

Til de unge og voksne har vi oprettet digitale vandreruter, så du kan få nogle kilometer i benene og samtidig blive klogere på kommunens mange kulturhistoriske skatte. Til de mindste har vi også fået etableret nogle korte ruter med Natureventyr tre forskellige steder i kommunen. Læs mere om Natureventyr og vandreruterne her.

For børn og unge i alderen 10-15 år har vi startet samarbejdet Playmaker, hvor elever i folkeskolernes mellemtrin og udskolingsklasser tilbydes foreningsidræt i deres idrætsundervisning.

Vil du være med?

Ligger du inde med en idé, som kan få flere til at blive aktive, så kan du søge én af vores mange puljer.

Lynpuljen for unge

Udviklingspuljen for idræt, fritid og folkeoplysning

Eventpuljen

 

Kontakt projektledere:

Nanna Lykke Merrild - nalm@gentofte.dk

Anna Alsing Friberg- anfr@gentofte.dk